Rengetegen összefogtak Nikoért, már a Fradi is beszállt az adománygyűjtésbe

2019. április 27. szombat 09:44

Rengetegen összefogtak Nikoért, már a Fradi is beszállt az adománygyűjtésbe

Április eleje óta folyamatosan érkeznek az adományok, rengetegen fogtak össze a tízéves, rákkal küzdő kisfiúért, Berki Nikolaszért. Arról már beszámoltunk, hogy nemrégiben hatalmas meglepetés érte, Lionel Messitől is érkezett csomag a számára, amelyben egy neki dedikált Barca-mez is volt. A világhírű focista mellett másoktól is érkezett ajándék és adomány, jótékonysági rendezvényeket szerveznek a számára, illetve több focicsapat is összefogott a kisfiúért.  

Rosta Endre busómaszk-faragó árverésre ajánlott fel egy gyönyörű, nagy méretű busóálarcot. Licitálni Facebookon, az eredeti poszt alatt, hozzászólásban lehet. A kikiáltási ár 23000 forint, az árverés május 12-én 20 óráig tart, a legmagasabb ajánlat nyer. A teljes összeget Berki Nikolasz és családja kapja.


Vogyicska Bálint, az MTK Budapest mohácsi születésű futballistájának kezdeményezésére szintén jótékonysági árverés fog indulni, melynek során az MTK Budapest NBI-es csapatának tagjai által dedikált mezre lehet licitálni.


Nemrég véget ért egy másik jótékonysági árverés is, Szatmári Lóránd és a Vasas kezdeményezte liciten a csapat által dedikált Vasas mez 200 000 forintért kelt el.


Egy ifjú sportember, Kálé Gyula magángyűjteményéből árverésre bocsájtottak egy Nike DB7 márkajelzésű jobbos futballcipőt, melyet Dzsudzsák Balázs a Luxemburg - Magyarország mérkőzésen viselt. Kálé Gyula a nagy becsben tartott ereklyétől azért válik meg, hogy a befolyt összeggel Berki Nikolaszt és családját segíthesse.

Egy mohácsi bútorboltos foci témájú kárpitozással ellátott kanapét ajándékozott Nikonak, akinek a kezeléseket követően hosszú ideig a szobája jelenti majd a világot.


A Lánycsók futballcsapata a nemrégiben megrendezett bajnokiján üzent Nikonak.

A 30. bajnoki címére hajtó rekordbajnok Ferencváros labdarúgói is jókívánságaikat küldik Nikonak. A kisfiú két nagy idolja, Lovrencsics Geri és Böde Dani külön is összeálltak egy rövid üdvözlés erejéig. A csapat küldött továbbá egy dedikált mezt is Nikolasznak, amely Messi Barcelona meze mellé kerül majd az ifjú futballista falán. Lovrencsics Gergő külön ajándékot is küld a kisfiúnak a közeli jövőben.

A videót IDE kattintva tekinthetik meg.

A mohácsi születésű, DVSC-ben szereplő futballista, Pávkovics Bence kezdeményezésére a Loki teljes csapata üzent Nikonak, s természetesen ők is felajánlottak egy a csapat tagjai által aláírt mezt a kisfiúnak. A Debreceni Vasutas hivatalos oldalán a fénykép mellett a "Gyógyulj meg Niko!" jókívánság és a gyűjtés oldalának címe olvasható.


Mindezek mellett helyben is több jótékonysági eseményt tartanak a közeli jövőben, például a Corso kávézó a Sziget band és Korona zenekarral összefogva jótékonysági bált rendez Berki Nikolasz és családja részére a Marek tornatermében május 25-én.

Nem egészen két hét alatt valamivel több, mint fél millió forint gyűlt össze a Mohácsért Közalapítvány Berki Nikolasz és családja megsegítésére nyitott alszámláján. Ugyanakkor ne feledjük, hogy Niko családjának minimum egy, de könnyen lehet, hogy két évig tartó kezelésre, rehabilitációra kell készülnie, tehát, ha további külföldi gyógykezelésre nem is lenne szükség, akkor is jelen nehéz helyzetük 12-24 hónapig még fennáll majd, ennyiszer havi 300 ezer forint esik ki a családi költségvetésből.
A kezdeményezők és a család nevében hálásan köszönnek minden eddigi és minden ezt követő egyszeri, vagy rendszeres felajánlást.

Szerettünk volna Nikoval is beszélni, de sajnos a héten kórházban van édesanyjával, mert nem volt megfelelő a vérképe. 

Nikot és családját az alábbi számlaszámra küldött adományával támogathatja:

Mohácsért Közalapítvány 11731070-26907488
Külföldről utaláshoz: OTPVHUHB HU32 1173 1070 2690 7488 0000 0000

 

 

Pauska P.