Megvan a számlaszám, indulhat az adománygyűjtés - Hajrá Niko, Hajrá Mohács!

2019. április 12. péntek 14:57

Frissítve: 2019. április 15. hétfő 09:09

Megvan a számlaszám, indulhat az adománygyűjtés - Hajrá Niko, Hajrá Mohács!

Amint arról beszámoltunk, nagy szükség van a mohácsiak összefogására a súlyos beteg Berki Nikolasz érdekében: a tízéves kisfiú rákkal küzd, s bár a társadalombiztosító fizeti a kezeléseket, a járulékos költségek és kiadások (havi körülbelül 300 000 forint, mintegy egy-két éven át a kezelés végéig), illetve egy esetlegesen szükségessé váló külföldi gyógykezelés anyagi hátterének előteremtése családja számára lehetetlen feladat. 

 

 

 

Kezdjük a lényeggel, erre a számlaszámra lehet befizeti a Nikonak szánt adományokat: Mohácsért Közalapítvány 11731070-26907488

Külföldről utaláshoz: OTPVHUHB HU32 1173 1070 2690 7488 0000 0000

A mohácsi fiú negyedik stádiumban lévő neuroblastomával küzd, ami a rák egyik fajtája. Esetében a mellékveséből kiindulva a csontszövetet is megtámadta, áttéteket képezett a csigolyáin, medencéjén és koponyacsontján is.

Kezelése jelenleg kemoterápiás kezeléssel a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán zajlik, majd később a budapesti Szent László Kórházban kerülhet sor saját őssejtes csontvelő-transzplantációs eljárással történő gyógyítására. A család ezúton is köszöni Dr. Ottóffy Gábor és csapata hozzáértő, lelkiismeretes gyógyító munkáját.

A város vezetőinek támogatásával adománygyűjtés kezdődött a kisfiú és családja megsegítésére.

Nikolasz felépülésére jelenleg húsz százalék esélyt látnak az orvosok, de az MTE 1888 korábbi futballistája jó fizikai felépítésének, lelki erejének, versenyszellemének köszönhetően nagyon sokan bizakodnak, hogy ha valaki, ő meg tudja ragadni ezt az esélyt.

A gyűjtés kezdeményezői ehhez igyekeznek minden fegyvert a kis harcos kezébe adni.

 

A Facebookon egy oldalt is létrehoztak (facebook.com/berkiniko ) azért, hogy támogassák és koordinálják a Berki Nikolasz és családja érdekében kezdődött adománygyűjtést,s az ennek keretében megvalósuló jótékonysági eseményekről hírt adjanak.

Az oldal örömmel ad hírt Nikolasz és családja megsegítésére szerveződő jótékonysági eseményekről. Ezzel kapcsolatban kérik, akinek bármilyen ötlete adódik, lépjen kapcsolatba az oldal adminisztrátoraival.

A Mohácsi Újság.hu természetesen továbbra is beszámol a gyűjtés híreiről.

M. B.