Idén Hajdu Dániel vehette át a művészeti iskola elismerését, a Schneider-díjat

2020. június 28. vasárnap 13:42

Idén Hajdu Dániel vehette át a művészeti iskola elismerését, a Schneider-díjat

A Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete két esztendeje alapította a Schneider-díjat, aki példaként állítható a jövő művészeti iskolásai elé.

 

Az iskola tantestülete az intézmény jubileum évében döntött úgy, hogy kiosztják az iskola névadójáról elnevezett Schneider-díjat.

Az intézménytől búcsúzó növendék részesülhet ebben az elismerésben, aki hosszú éveken át nyújtott kiemelkedő teljesítményt, öregbítette az iskola hírnevét országszerte, s aki példaként állítható a művészeti iskola tanulói elé. 

Az elismerést első alkalommal Dombai Csilla vehette át, aki a Park utcai ének-zene tagozaton kezdte zenei tanulmányait, majd 5. osztályos korától csatlakozott a Schneider Lajos AMI népi ének tanszakához, melynek a gimnáziumi érettségiig volt tagja.


Tavaly a tantestület szavazása alapján Horváth Borbála érdemelte ki a Schneider-díjat, aki az iskolát tizenegy tanéven keresztül gazdagította művészeti tevékenységével, személyiségével.

Idén Hajdu Dániel kapta a díjat.

Hajdu Dániel tíz éve kezdte zenei tanulmányait tuba hangszeren, hamar kiderült kiemelkedő tehetsége, több országos és nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményt szólóban, a kamaraegyüttes, és a fúvószenekar tagjaként egyaránt. Az iskola elmúlt időszakának egyik legeredményesebb tanulója.

Tavaly elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetsége Ösztöndíjat, szerepelt a Pannon Filharmonikusok Mesterek és Tanítványok gálakoncertjén. Németországba készül felvételizni, zenei egyetemre.

Főtárgytanára: Hahner Róbert.

Forrás: SLAMI - Fotó: PFZ