Idén Horváth Borbála érdemelte ki a művészeti iskola elismerését, a Schneider-díjat

2019. június 02. vasárnap 21:07

Idén Horváth Borbála érdemelte ki a művészeti iskola elismerését, a Schneider-díjat

A Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete tavaly alapította a Schneider-díjat, aki példaként állítható a jövő művészeti iskolásai elé. Idén Horváth Borbála kapja az elismerést.

 

Az iskola tantestülete az intézmény jubileum évében döntött úgy, hogy kiosztják az iskola névadójáról elnevezett Schneider-díjat.

Az intézménytől búcsúzó növendék részesülhet ebben az elismerésben, aki hosszú éveken át nyújtott kiemelkedő teljesítményt, öregbítette az iskola hírnevét országszerte, s aki példaként állítható a művészeti iskola tanulói elé. 

Az elismerést tavaly, első alkalommal Dombai Csilla vehette át, aki a Park utcai ének-zene tagozaton kezdte zenei tanulmányait, majd 5. osztályos korától csatlakozott a Schneider Lajos AMI népi ének tanszakához, melynek a gimnáziumi érettségiig volt tagja.


Az idei tanévben a tantestület szavazása alapján Horváth Borbála érdemelte ki a Schneider-díjat, aki az iskolát tizenegy tanéven keresztül gazdagította művészeti tevékenységével, személyiségével.

Főtárgytanára: Horváth Ildikó. Borbála a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának kitűnő tanulója, érettségi után orvosi pályára készül.

 

EQM - Fotó: Facebook