Pontokat szerzett az első futamon Japánban Michelisz, vasárnap az élről rajtol

2019. október 26. szombat 10:21

Pontokat szerzett az első futamon Japánban Michelisz, vasárnap az élről rajtol

Büntetés miatt csak a 17. helyről rajtolhatott a himesházai pilóta, Michelisz Norbert, de négy helyet előrelépett a rajtpozíciójához képest, így pontokkal mentette a helyzetet az első futamon Szuzukában. 

 

 

A két pénteki időmérő közül az első alakult rosszabbul Michelisz Norbert számára Szuzukában, amelyen a 14. helyen végzett. Ráadásul az első futamra még kétszer három rajthelyes büntetést is kapott, amiért a második szabadedzésen és az időmérőn túl lassan ment az óriási esőben.

Végül rajta kívül még több mint húsz versenyző kapott ilyen vagy olyan büntetést, így valójában csak három rajtpozíciót veszített Michelisz, aki a 17. helyről kezdhette az első futamot.

A rajtnál visszacsúszott a 20. pozícióig, ahonnét a hetedik körben tudott visszajönni egy előzésnek, egy kicsúszásnak és egy kiesésnek köszönhetően a 17. helyre. Később a Hyundai magyarja megelőzte Aurélien Panist is, valamint a két szabadkártyás japán versenyző kiszállt előle, így már a 14. helyen haladt tovább.

Közvetlenül előtte három Link&Co haladt az élen a bajnoki rivális Yvan Mullerrel, akinek így dupla védelme volt vele szemben.

A Hyundai csapattaktikával próbált reagálni erre, így Michelisz maga elé engedte márkatársát, Nicky Catsburgot, aki már nincs harcban a bajnoki címért, ezért nagyobb kockázatvállalással tudta nyomás alá helyezni Andy Priaulx-t. A 22. körben a holland támadásai nyomán a Link&Co kiesett, ami miatt bejött a biztonsági autó.

Catsburg még ez előtt visszaengedte maga elé Micheliszt, aki így 13. lett a safety car mögött véget érő futamon, amivel három pontot szerzett.

A szuzukai versenyhétvége programja magyar idő szerint, az óraátállítást is figyelembe véve vasárnap 2 órakor folytatódik a fordított rajtrácsos második futammal, amelyen Michelisz Norbert a pole pozícióból, győzelmi esélyekkel rajtol majd. A harmadik, záró futamot 3:30-tól kezdik. Az M4 Sport és az Eurosport 1 mindkettőt élőben közvetíti.

Forrás: michelisz.hu