Szavazás! Százharminc éves az MTE 1888 - Ön szerint ki kapja a Mohácsi Sport Példakép Díjat?

2018. október 13. szombat 12:59

Szavazás! Százharminc éves az MTE 1888 - Ön szerint ki kapja a Mohácsi Sport Példakép Díjat?

A Mohácsi Újság.hu az MTE 1888 alapításának 130. évfordulóját köszöntő ünnepségekhez csatlakozva díjat alapított, amit annak a sportolónak szánunk, aki nemcsak a pályán,hanem azon kívül is példaképnek tekinthetnek a következő generációk. Úgy gondoltuk, a Mohácsi Sport Példakép Díj úgy kerülhet a legjobb helyre, ha megkérdezzük olvasóinkat, Önöket, hogy kit javasolnak az elismerésre. Várjuk szavazataikat a jelöltekre! 

 

Természetesen, mint minden ilyen lista, a hat jelöltet tartalmazó névsor is szubjektív. Akár további száz nevet is tartalmazhatna, ám valamiképp mindenképpen szűkíteni kellett a jelöltek sorát.

Az MTE 1888 vezetésével közösen döntöttünk úgy, hogy a listára csak olyan sportolók kerüljenek fel, akik mohácsi színekben érték el legnagyobb sikereiket (tehát nem más egyesületek kötelékében), amivel jelentősen szűkült a kör, végül pedig az alábbi hat sportolót jelöljük az elismerésre.

Azt azonban, hogy ki kapja meg a Mohácsi Sport Példakép Díjat, Önök dönthetik el. Arra kérjük Tisztelt Olvasóinkat, szavazzanak.

A voksolás szombaton indul, s egy héten át tart. Az elismerést október 27-én, az MTE Sportbálján adjuk át a legtöbb szavazatot kapó sportolónak.

Bencsik Gábor:


1992-ben kezdett el evezni a Mohácsi Torna Egylet 1888 színeiben, 12 évesen. Az MTE olimpikona. Résztvevője volt a 2004-es Athéni Olimpiának, ahol 11. helyen végzett kétpárevezésben. Legjobb eredményei között szerepel az U23-as Világbajnokságon elért két bronzérem, valamint Egyetemi Világbajnokságon elért ezüst- és bronzérme. 2007-ben fejezte be profi evezős pályafutását.

Financsek Gábor:


Hatévesen kezdte el úszó karrierjét, 2013 óta a Mohácsi Torna Egylet 188 sportolója és jelenleg is még aktív sportoló. Nyolcszoros magyar bajnok, junior Európa-bajnok(2003) (4x100m vegyes váltó). Több felnőtt Európa-bajnokságon viselhette a magyar válogatott mezét, 2016-ban a 4x100m vegyes váltó és 4x100m mixed vegyes váltó tagjaként bronzérmet szerzett a londoni felnőtt Európa-bajnokságon. Résztvevője volt a tavaly Magyarországon rendezett Fina Világbajnokságnak is.

Kürthy Lajos:


Hatéves kora óta az MTE tagja, bár akkoriban még a labdarúgással próbálkozott. Hamar kiderült azonban, hogy van egy sportág, amiben még kimagaslóbb a tehetsége kortársainál. Tizenhét évesen így Predács Iván bácsi ösztönzésére elkezdte a súlylökő edzések látogatását. A sok munka hamar beérett és Lajos számos eredményt ért el utánpótlás korosztályban. Többszörös magyar bajnok lett és a 2005-ös junior Európa-bajnokságon két ezüst érmet tudhat magáénak. Ő az egyetlen MTE-s sportoló, aki két olimpiára is ki tudott kerülni (Peking, London) a magyar válogatott színeiben. Célja a következő Olimpiára való kijutás. Szakmai tudását több éve adja át az MTE utánpótlás korú atlétáinak edzőként.

Ifj. Matheisz József:


2005-ben kezdett ismerkedni az evezős sporttal a Mohácsi Torna Egylet színeiben. 2009-ben tehetségének és szorgalmának köszönhetően már be is válogatták a magyar evezős utánpótlás válogatott tagjai közé. Legjobb korosztályos eredményei a számos magyar bajnoki cím mellett: Ifjúsági Európa-bajnokság bronzérem (2011), Ifjúsági Világbajnokság 4. hely (2012), U23-as Világbajnokság 10. hely (2014,2015,2016). Évek óta a magyar felnőtt evezős válogatott tagja, aminek tagjaként 2017-ben kijutott a felnőtt Európa-bajnokságra is, ahol 10. helyen végzett. Jelenleg is aktív sportoló és a válogatott tagja, célja a 2020-as olimpiára való kijutás. Élsportolói pályafutása mellett az MTE Evezős Szakosztályának vezetőedzője is, hiszen fontosnak tartja, hogy tudását minél több mohácsi gyermeknek átadhassa.

Verőci Lídia:


1991-ben kezdett el evezős edzésekre járni és profi sportoló volt 2009-ig, 18 éven át. Ifjúsági Világbajnokságon 4. volt, U23-es korosztályban pedig 5. és 7. Felnőttként is számos sikert ért el, volt magyar bajnok, felnőtt Világ Kupán pedig harmadik. Világbajnokság résztvevője is lehetett, ahol 10. helyezést ért el. Két Olimpiára csak kevésen múlt a kijutása. Karrierje megkoronázásaként kétpárevezésben Tengeri Világbajnokságon Világbajnok lett.

Zsolt Krisztina:


Mohácson kezdett el kézilabdázni, 2009-ben, már 17 évesen a felnőtt csapat tagja volt. Mohácsi színekben nyolc év alatt 177 NB I/ B-s és 14 Magyar Kupa mérkőzésen összesen 943 (!) gólt szerzett. 2010-ben NB II-es, 2011-ben NBI/B-s felnőtt bajnoki aranyérmet szerzett, 2016-ban pedig a másodosztály nyugati csoportjának gólkirálya lett, kereken kétszáz találattal.

A felnőtt csapat irányítója és csapatkapitánya számos sérülése miatt az előző szezon végén úgy döntött, egészségi állapota érdekében - mindössze 25 évesen -, befejezi pályafutását. Az egyesülettől azonban nem búcsúzik, hiszen továbbra is edzőként dolgozik majd a serdülő és ifjúsági csapatnál. A tavalyi szezonban hatalmas sikert ért el a serdülő csapattal, hiszen a II.osztály nyugati csoportjában mindenkit maga mögé utasítva bajnoki címet szerzett csapatával.


EQM