Mohácson mérik össze tudásukat a versenyhorgászok, hétvégén jön a Pergető Triatlon

2023. június 02. péntek 11:32

Mohácson mérik össze tudásukat a versenyhorgászok, hétvégén jön a Pergető Triatlon

Június 3-án és 4-én, vagyis szombaton és vasárnap rendezik a XII. Pergető Triatlon első fordulóját Mohácson. A huszonnégy órás, nagy hagyománnyal rendelkező megmérettetésre az ország minden részéből érkeznek versenyzők. A szervezők elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerhessék a természetes vizeket, elsősorban a folyókat, valamint népszerűsíteni szeretnék a „fogd meg és engedd el" horgászatot.


A három állomásból álló XII. Pergető Triatlon első fordulóját ismét a Duna mohácsi szakaszán lesz a mostani hétvégén.

Mi is az a pergetés?

A pergető horgászat lényege a műcsali mozgatása a vízben, amellyel azt a hatást keltik a horgászok, mintha az sérült vagy beteg, tehát könnyű zsákmány lenne a ragadozóknak. Ezzel felkeltik a figyelmüket, és támadásra, kapásra bírják a halakat.



A megmérettetés huszonnégy órán keresztül zajlik majd, három részre bontva: délelőtti, délutáni és éjszakai fordulóra. Szombaton reggelivel, majd az azt követő eligazítással indul a verseny, amely vasárnap reggelig tart.

 

A szervezők célja a triatlon kiírásával a természetes vizek, elsősorban folyók megismerése és az úgynevezett „fogd meg és engedd el" horgászat népszerűsítése. Másodsorban pedig egy előkészítő, belépő verseny azoknak a horgászoknak, akik a későbbiekben az országos bajnokságon szeretnének részt venni.


A rutinos, az országos bajnokságban is induló csapatok szeretnek részt venni a triatlonon, hiszen a verseny egyszerű szabályzata egy kellemes, rendre jó hangulatú pergető találkozót eredményez, minden bizonnyal így lesz ez Mohácson is.

A résztvevők táborát a Sokac-rév feletti parkolóban, s a mellette található füves területen állítják fel.


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: pixabay.com