Lecsukatott a bíróság egy pécsi drogkereskedőt

2024. április 26. péntek 12:43

Lecsukatott a bíróság egy pécsi drogkereskedőt

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt.

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított két webshop vezető tisztségviselőjeként külföldi weboldalakról beszerzett kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartalmazó készítményeket hozott forgalomba, illetve anyagi haszonszerzés céljából nagyszámú megrendelőnek értékesített úgy, hogy a tevékenység végzéséhez hatósági engedélyekkel nem rendelkezett.

A gyanúsított a megrendelt csomagokat részben személyesen, részben pedig csomagküldő szolgálatokon keresztül értékesítette. A nyomozás eddigi adatai szerint minimum 74 091 836 forint bevétele származott ebből.

A gyanúsított lakóhelyén tartott házkutatás során nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagokat és kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket foglaltak le.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a terhére rótt, igen jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve folytatná a bűncselekmény elkövetését vagy újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek miatt rendelte el a bíróság a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék