Élvonalbeli ellenfelet, az Alba Fehérvárt fogadják a Magyar Kupában szerdán a mohácsi női kézisek

2019. október 29. kedd 18:12

Élvonalbeli ellenfelet, az Alba Fehérvárt fogadják a Magyar Kupában szerdán a mohácsi női kézisek

Igazi csemege vár a kézilabda kedvelői számára, szerdán délután hat órakor a Mohácsi TE 1888 női kézisei az Alba Fehérvár KC-t fogadják a Magyar Kupában. Az élvonalban jelenleg a nyolcadik helyen álló fehérváriak két francia válogatott klasszissal is rendelkeznek. A mohácsi lányok ígérik, nem feltartott kézzel mennek ki a parkettre. 

 

 

Sok sikerélményben ebben a szezonban sajnos még nem volt részük a mohácsi női kéziseknek, a bajnokságban egy győzelem mellett öt vereséget szenvedtek, amivel a tabella tizedik helyén állnak jelenleg.

A Magyar Kupában viszont jobban ment, az első fordulóból erőnyerőként kerültek tovább, míg a másodikban a Csurgó vendégeként értek el 19-19 es döntetlent, ami elegendő volt a harmadik körbe jutáshoz, mivel azonos osztályban iksz esetén a vendégcsapat léphet tovább.

A sorsoláson pedig egy igazi nagy halat fogtak ki a mohácsiak, szerdán délután hat órakor az élvonalbeli Alba Fehérvár KC érkezik a Városi Sportcsarnokba.
Ugyan nyilván nem a mohácsiak a mérkőzés esélyesei, a lányok mégis nagyon örültek, hogy élvonalbeli ellenfelet kaptak, mert így ismét első osztályú csapattal csaphatnak össze, s a közönség is jól szórakozhat, igazi csemege vár a kézilabda kedvelői számára.

A fehérváriak pillanatnyilag a nyolcadik helyet foglalják el az élvonalban, két francia válogatottal is büszkélkedhetnek, a kapus Attingre Armelle, és Mendy Claudine személyében.

Érdekesség, hogy 2011-ben a Magyar Kupa negyedik fordulójában már járt Mohácson a Fehérvár, 31-23-ra nyertek. A mohácsi keretében nyolc évvel ezelőtt Nagy Tünde és Hahner Dóra (képünkön) is ott volt, ők szerdán is pályára lépnek.

A csapat kapitánya, Hahner Dóra szerint egyáltalán nem feltett kézzel lépnek pályára:

- Minden nap keményen dolgozunk azért, hogy eredményesek legyünk. Ezen a mérkőzésen nem biztos, hogy ez a végeredményben mutatkozik majd meg, hiszen egy első osztályú csapatot fogadunk. Bizonyítani szeretnénk magunknak, edzőnknek és szurkolóinknak, hogy csapatként tudunk küzdeni!

M. B.