Dittrich Zsófia hét gólja is kevés volt, simán győzött Mohácson az Alba Fehérvár

2019. október 30. szerda 21:52

Dittrich Zsófia hét gólja is kevés volt, simán győzött Mohácson az Alba Fehérvár

Tizenhárom góllal diadalmaskodott az Alba Fehérvár KC Mohácson, a szerda este rendezett Magyar Kupa mérkőzésen. 

 

 

Csaknem félezren látogattak ki szerdán este a mohácsi Városi Sportcsarnokba, ahol az MTE 1888 női kézisei az élvonalbeli Alba Fehérvárt fogadták.

Illúziói előzetesen sem voltak senkinek, ami aztán a mérkőzésen is beigazolódott. A teljes kerettel - mások mellett két francia válogatott klasszissal felálló - vendégek ellen egyszer vezettek a mohácsi lányok, 1-0-nál, aztán érvényesült a nagyobb tudásuk.

A félidőre igen tisztes, négygólos hátrányban vonulhattak a hazaiak, aztán a második harminc perc elején egy öt-nullás rohammal le is rendezték a találkozót a vendégek. A mérkőzés utolsó szakaszában mindenkinek biztosított játéklehetőséget Füzesi Ferenc.

Hazai szempontból örvendetes, hogy igazán komoly kapusteljesítményt láthatott a közönség, Nagy Tünde remek védésekkel járult hozzá a tisztes végeredményhez.

S Dittrich Zsófia is hozzátette a magáét: a még mindig nagyon fiatal mohácsi játékos hét góllal vette ki a részét a csapat teljesítményéből, mellette Rittlinger Lotti is remekül használta ki a helyzeteket szélen. Összességében elmondhatjuk, hogy a Mohács a sok hiba ellenére méltó ellenfele volt a vendégcsapatnak.

Mohácsi TE 1888 - ALBA Fehérvár KC 19-32 (11-15)

NAGY TÜNDE - Bozsovics Rita 2, Spán Ildikó 2, KALÓ ZSÓFIA, Barkóczi Dorina, RITTLINGER LOTTI 3, Ragoncsa Dominika 2
Csere: Andrássy Beáta, Fürdős Melitta - Policsek Rebeka, Szidonya Emese, Jakab Emma, Dittrich Zsófia 7 (2), Hahner Dóra 2, Takács Krisztina, Takács Eszter 1

Edző: Füzesi Ferenc

"Az első félidőben tudtuk tartani a tempót, a második félidőben a ziccer hibáink határozták meg a különbséget."

 

 


M. B.