A mohácsi játékost, Schatzl Nadine-t választották az Év kézilabdázójának

2020. február 10. hétfő 14:06

A mohácsi játékost, Schatzl Nadine-t választották az Év kézilabdázójának

A férfiaknál Bánhidi Bencét, a nőknél pedig Schatzl Nadine-t választották a 2019-es év legjobb kézilabdázójának. 

 

 

A hazai szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint az elnökség a hétfői ülésén döntött erről, Bánhidi és Schatzl egyformán első alkalommal lett az esztendő legjobbja.

A junior férfiaknál Szita Zoltánt, a junior nőknél pedig Vámos Petrát választották a tavalyi év legjobbjának, míg a védőjátékosok között Sipos Adrián és Tomori Zsuzsanna, a kapusoknál Mikler Roland és Bíró Blanka, a Magyarországon játszó külföldi kézilabdázók között pedig a szerb Petar Nenadic, valamint norvég Stine Oftedal kapja az elismerést.


Schatzl Nadine tízéves korában, Mohácson kezdett el kézilabdázni Arató Bélánál és feleségénél.

2008-ban aztán az Országos Serdülő Bajnokságban játszottak a Győri ETO-val Mohácson, ahol felfigyeltek rá és elhívták Győrbe játszani.

A Győri Audi ETO-nál először Hornyák Lajos serdülőcsapatában, majd egy évvel később egy korosztállyal feljebb, Róth Kálmánnál kapott szerepet. Öt év kőkemény munka után, az akkor még mindig csak tizenhat éves Nadine már rendszeresen a felnőtt csapattal edzett, sőt néha mérkőzésen is megmutathatta magát.

2012-ben aztán a Veszprém Barabás Duna Takarék KC csapatával vágott neki az első osztálynak, majd 2015-ben elfogadta a Ferencváros hívását, ahol azóta is alapember, s a válogatottban is rendszeresen számítanak rá. 


 

EQM