Verekedésekhez, bulikhoz kellett vonulniuk a rendőröknek

2020. augusztus 30. vasárnap 17:30

Verekedésekhez, bulikhoz kellett vonulniuk a rendőröknek

Garázdaság, valamint csendháborítás miatt kell leginkább intézkedniük a rendőröknek a nyár utolsó napjaiban Pécsett - olvasható a police.hu oldalon.


A Budai Vámnál három férfi keveredett szóváltásba egymással 2020. augusztus 28-án 18 óra körül, majd kölcsönösen bántalmazták egymást. A rendőrök a helyszínen elfogták a két 23 éves kishajmási, valamint a 38 éves pécsi férfit, ellenük csoportosan elkövetett garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás.


A rendőrség ügyeletére augusztus 29-én 0 óra 41 perckor szintén egy verekedésről érkezett bejelentés. A Keszüi úton lévő vendéglátóhelynél egy 41, valamint egy 45 éves pécsi férfi szólalkozott össze, majd ők is összeverekedtek. A rendőrök a két férfit a helyszínen elfogták, ellenük előállításukat követően garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság.

Úgy tűnik sokan akarták a szabadban kihasználni az utolsó nyári szombat estét, a rendőrségre az éjszaka folyamán 25 bejelentés érkezett a hangos zene, családi, baráti összejövetelek vagy a szórakozóhelyekre tartó és a szórakozóhelyekről távozó fiatalok hangoskodása miatt. A rendőrség minden bejelentésre reagált, az esetek többségében az érintettek a rendőri felszólításra abbahagyták a jogsértő cselekményt, elégséges volt a figyelmeztetés, és nem kellett szabálysértés miatt feljelentéssel élni.