Hát ez nagyon szomorú: a járvány miatt jövőre nem rendezik meg a busójárást

2020. november 05. csütörtök 12:17

Hát ez nagyon szomorú: a járvány miatt jövőre nem rendezik meg a busójárást

A döntést Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere jelentette be csütörtökön. 

 

Úgy fogalmazott:

 

"A mindenkori szereplőkért, résztvevőkért, s a mohácsi farsangi tradíciók után érdeklődő közönségért érzett felelősségtől áthatva, egyeztetve Mohács Város Képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel arra a döntésre jutottam, hogy a 2021 februárjában tervezett, hagyományos Busójárást a súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt Mohács nem tartja meg.

A jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz városunkban.

Mohács vezetése úgy ítéli meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve.

A fertőzés esetleges, nagyobb arányú elterjedése beláthatatlan következményekkel járhat, ilyen veszélyeknek kitenni emberek százait, ezreit igen komoly felelőtlenség lenne.

Egyben tisztelettel kérjük az érintetteket, érdeklődőket, hogy a jelzett időtartamban városunkba ne szervezzenek kirándulásokat, turistautakat.

Mohács város vezetése reméli, hogy a világjárványt belátható időn belül sikerül , megfékezni, s a 2022. évi Busójárás megrendezése elől már elhárulnak az akadályok", fogalmazott a polgármester.

M. B.