Végre megszabadulhatunk az összegyűlt kacatoktól, jön az idei első lomtalanítás

2020. június 29. hétfő 13:29

Végre megszabadulhatunk az összegyűlt kacatoktól, jön az idei első lomtalanítás

Jövő péntekig jelezhetik szándékukat a szolgáltatónak azok, akik szeretnének ingyen megszabadulni a megunt, használhatatlanná vált bútoraiktól, egyéb kacatoktól. A járvány miatt eddig elhalasztott, így az idei elő lomtalanításra július 15-én kerül sor. 

 

A koronavírus-járvány miatt idén eddig nem volt lomtalanítás Mohácson, ezért az első ilyen alkalomra egészen nyár közepéig kell várni. 

 

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a műveletet előre egyeztetett időpontban végzi majd el a szolgáltató azért, hogy ne változzanak átmeneti lomtárolóvá az utcák, vagyis csak akkor kerüljenek elé eddigi helyükről a régi bútorok, kacatok, amikor azokat elszállítják.

Aki élni szeretne az ingyenes lehetőséggel, egy regisztrációs űrlapot kell leadnia személyesen a Dózsa György utca 31. szám alatt az ügyfélszolgálaton vagy postán eljuttatni, legkésőbb jövő péntekig. Az igényeket ugyaneddig az időpontig telefonon (69/510-074 és 510-076) is be lehet jelenteni.

A lomtalanítás napja július 15.

A lomtalanítás alkalmával nem viszik el a növényi és állati hulladékot, az építési-, bontási törmeléket, az elektromos és elektronikai készülékeket, a veszélyes hulladékot, az akkumulátort, gumiabroncsot, festékmaradékot, továbbá azt a háztartási, gazdálkodói, vállalkozói tevékenységből származó hulladékot, ami a heti szállítás alkalmával a kukában is elhelyezhető.

Képünk illusztráció.

 

M. B.