Várják a mohácsiak javaslatait, hol alakítsanak ki újabb okoszebrákat a városban

2024. március 21. csütörtök 11:13

Várják a mohácsiak javaslatait, hol alakítsanak ki újabb okoszebrákat a városban

Amint arról beszámoltunk, a Kossuth Lajos utcában tavaly november óta okoszebra segíti a biztonságos átkelést az úttesten, ami a tapasztalatok szerint be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere arra kéri a mohácsiakat, írják meg javaslataikat, hol létesüljenek újabb okoszebrák a városban.

 

Egy olyan közlekedésbiztonsági rendszerről van szó, amely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével a zebrára lépő járókelőre hívja fel a figyelmet.

Tehát az okoszebra célja, hogy az adott átkelőhelynél a járművezetők mindig észleljék a gyalogosátkelést. A fényjelzés kizárólag addig tart, ameddig az áthaladás is, így a zebra csak indokolt esetben lép működésbe.

Tavaly november óta ilyen rendszer működik a Kossuth Lajos utcában, a Penny áruháznál.

Az okoszebra eváltotta a hozzá fűzött reményeket, jelentősen növelte a gyalogosok biztonságát, közölte Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

- Most arra kérem a tisztelt mohácsi lakosokat, mondják el véleményüket, hogy a városunk területén már meglévő további gyalogátkelők közül melyeket volna szükséges okoszebrává felfejleszteni.

Pávkovics Gábor március 31-ig várja a javaslatokat az [email protected] címre! 

 

M. B.