Elismerések az ünnepen: Mayer Antal, mohácsi labdarúgó-legendák is a díjazottak között

2019. augusztus 21. szerda 15:23

Elismerések az ünnepen: Mayer Antal, mohácsi labdarúgó-legendák is a díjazottak között

A Szent István napján tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a városi elismeréseket.

 

Pro Urbe Mohács Kitüntető Díjat vehetett  át Mayer Antal (képünkön), a „Tunás".

A méltatás szerint Mayer Antal gyerekkorában vegyészmérnök szeretett volna lenni, de kollégiumi helyhiány miatt nem tudott a Veszprémi Vegyipari Technikumba járni, ezért beiratkozott a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumba.

A beiratkozásról hazafelé tartva látta meg a nyomda ablakán a hirdetést, miszerint tanulót keresnek. Beadta a jelentkezését, így lett gimnáziumi tanuló és nyomdásztanuló párhuzamosan. Végül a nyomdász szakmát választotta: kitűnő eredménnyel végzett.

A nyomdai tevékenységek közül szinte mindet próbálta: a szitanyomást, a textilnyomtatást, az ofszetnyomtatást. Utóbbival kezdődött a reklámújság nyomtatás. A reklámújság 4 oldalasra bővült, hamarosan helyet kapott benne az Önkományzati Hírek is. Mára hetente több, mint 25 ezer példányban jelenik meg.

A 10 éve már nyugdíjasként, de ugyanolyan aktívan dolgozó Mayer Antal munkássága során sokat tett és tesz a mai napig Mohács városért és az itt élőkért: az első KI-MIT-TUD mohácsi táncosainak fellépésekor ő is hangosbemondóval járta a környéket szavazatokért; szívügye a régebbi idők képeinek, filmfelvételeinek gyűjtése és archiválása, így született a „Tunás mozija"; részese volt a Mohács és Vidéke újság indításának és a mai napig tartja a kapcsolatot a hazánkból elszármazottakkal a képeken és újságon keresztül.


Mohács Város Tisztelete Jeléül Kitüntető Díjat kapott Winternitz Ferenc

Winternitz Ferenc 1940-ben született Siklóson. 1958-72 között a Fényképész Szövetkezet tagja, majd egyéni vállalkozó fényképész mester, operatőr. Kevés azon mohácsi polgárok száma, akinek óvodás, kisiskolás vagy éppen ballagási tablóképét ne ő készítette volna. Számos hazai és külföldi kiállítást követően 1991-ben munkáival önálló tárlaton mutatkozott be az Országház kupolatermében.

1989 óta aktívan politizál: 1990-ben az MDF mohácsi elnöke, 1990-1998-ig, majd 2002-től 2014-ig helyi önkormányzati képviselő. Meghatározó szereplője a városi közéletnek, markáns közvélemény-formáló. 2010 óta polgármesteri tanácsadóként tevékenykedik.

Több évtizedes fényképész, fotóművész tevékenysége által sokat tett a város értékeinek dokumentálásáért, kiállításain keresztül munkáival igyekezett hírül vinni városunk szépségeit, értékeit.

Munkássága évtizedeken keresztül színvonalasan és eredményesen gazdagította városunkat.

 

Kispál Magda:

Kispál Magda Esztergomban született, majd középiskolai tanulmányait Szegeden folytatta a Textil Technikumban. Mohács városába a tanulmányai révén került, mert a nyári gyakorlatát a Mohácsi Selyemgyárban végezte, ahol megismerkedett későbbi férjével, Kispál Tiborral. A házasságkötés után végleg városunkban telepedett le és szövő technikusként dolgozott a Selyemgyárban és a Temaforgban.

Gyermekük születése után családi okok miatt az Amerikai Egyesült Államokba települtek és ott kezdtek új életet. Hosszú és küzdelmes munkával egy Textil üzemet építettek Los Angelesben. A távoli országban töltött éveik alatt sokat és szeretettel gondoltak a Mohácson eltöltött éveikre, ezért több alkalommal, adományaikkal segítették a város fejlődését.

Férjével közösen vállalkozásokat indítottak a városban és azt tervezték, hogy végleg itt fognak letelepedni, de a férje 2006-ban bekövetkezett halála ebben megakadályozta őket.

Kispál Magdát hazalátogatásai során örömmel tölti el, hogy a város szépen fejlődik, és ezt adományaival támogatja. Nagymértékben elősegítette az önkormányzat barnamezős területfejlesztési törekvését, hogy 2017 tavaszán hetek alatt egyezségre jutott a város vezetésével és értékesítette a volt TEMAFORG üzemi területet részünkre, hozzájárulva a Duna part rehabilitációjához.

Az ő nagylelkűségének köszönhető, hogy a Katolikus Karitász Mohácsi Csoportja egy minden igényt kielégítő székházzal rendelkezik. A Dózsa György u. 20. szám alatti ingatlant ingyen juttatta a Pécsi Egyházmegye tulajdonába. Nagy örömét leli abban, hogy a Karitász tagjai nagy odafigyeléssel intézik a rászorulók segítését. Elmondása szerint ezzel az adománnyal ő maga is lelkileg és szellemileg gazdagodott.


Mohács Város Közszolgálati Díjat vehetett át Szalai Margit.

2005-től áll közszolgálati jogviszonyban a Mohácsi Polgármesteri Hivatallal, jelenleg vezető-tanácsos. 10 éven keresztül dolgozott központi irattári ügyintézőként, ahol precíz munkavégzéssel, nagy odafigyeléssel látta el napi feladatait. 2015-től hagyatéki ügyintéző. Munkája során alapossága mellett nagy hangsúlyt kap az ügyfelekkel szemben tanúsított empátiája. 2017-től a birtokvédelmi eljárásoknak is kijelölt ügyintézője: gondossággal és körültekintéssel gyakorolja ezt a feladatát is. Mindezek mellett a Helyi Választási Iroda jogi helyettese, ahol nagy rutinnal és munkabírással végzi az ezzel kapcsolatos teendőit.

Fejlődési igénye jól látható: munka mellett végezte el a Pécsi Tudományegyetem igazságügyi szervező szakát (2016.), majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karon, Választási igazgatási szakirányú továbbképzés keretében, a 2017/2018-as tanévben szerzett képesítést.

Megbízható, jól terhelhető munkaerő, aki minden feladatát színvonalasan végzi el, és emellett nagy tisztelettel és segítőkészséggel bánik az ügyfelekkel.

 

Mohács Város Köznevelési és Közművelődési Díj:

Dr. Ferkov Jakab.

Dr. Ferkov Jakab 1982-ben érettségizett a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban, majd 1997-ben a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett történelem és közművelődés történet szakos középiskolai tanári, 1998-ban pedig etnográfusi diplomát. 2014-ben, „A baranyai horvátok közművelődés-története a dualizmus korában" címmel írt és sikeresen megvédett szakdolgozatáért doktori címmel jutalmazták.

1998-ban állt munkába a Kanizsai Dorottya Múzeumban, 2000-től pedig ő irányítja az intézmény működését. Az ő munkájának köszönhetően, a látogató közönség nagy megelégedésére, számos helyi valamint más hazai és külföldi kiállítás valósult meg a múzeumban. Szakmai munkájában nagy kihívást jelentett a 2012-ben sikeres DDOP-s pályázat segítségével megépített új múzeum létrehozása. Szaktanácsaival segítette a pályázat kidolgozását és az új épület megtervezését.

Figyelemmel kísérte az objektum építését, majd az átadást követően szervezte az átköltözést. Az ő tervei alapján és vezetésével valósult meg a „Kultúrák találkozása a mohácsi Dunánál" című állandó kiállítás. E nagy volumenű munkát követően is folyamatos pályázati tevékenységüknek köszönhetően tökéletesítik a gyűjteményt és öregbítik a múzeum jó hírét, mely elnyerte a magyarországi horvát, szerb és szlovén kisebbség bázismúzeuma státuszt, ezért országos jogkörrel rendelkezik.

Munkásságát minden esetben a helyi hagyományok és a népi kultúra kincseinek megőrzése inspirálta. Folyamatosan kutatta és kutatja az itt élő nemzetiségek és mohácsi emberek életét. Kutatási eredményeit számos magyar és horvát nyelven megjelenő publikációja őrzi.

Több évtizeden keresztül tartó eredményes szakmai munkáját 2015-ben a Magyar Néprajzi Társaság által adományozott Pro Ethnographia Minoritatum-emlékéremmel, 2017-ben pedig Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el.

A múltbéli örökségünk megismerése és az utódainknak történő átadása nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy kulturális értékeink a következő évszázadokra is átörökíthetők legyenek. Ezen örökség átadásában dr. Ferkov Jakab munkássága példaértékű.

 

Zátonyi Zita

Zátonyi Zita az érettségit követően gyermek-könyvtárosként kezdte pályáját. Könyvtári foglalkozásokat, vetélkedőket szervezett, könyvtári irodalmi színpadot hozott létre és vezetett, a szó szoros értelmében otthonossá varázsolta a gyermekkönyvtárat.

Az óvónői diploma megszerzését követően 5 évig Szebényben dolgozott, majd népművelő lett és ilyen minőségében Lánycsókon, majd Majson dolgozott. Az 1980-as években az elsők között volt, akik felélesztették a Népfőiskolákat, borversenyeket és színházbérletes előadásokat szervezett, innovatív rendezvényeivel, fórumaival sikerült teltházzá tölteni a Népházat. Az általa létrehozott nyugdíjasklub 70 tagot számlált. A falut bemutató „Lánycsóki Információs Füzet című kiadványhoz anyagot gyűjtött, megszerkesztette és kiadatta. A kábeltévé részére riportokat készített közismert politikusokkal, művészekkel és közismert személyiségekkel.

Megyei közgyűlési képviselőként az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnökeként az egész megyében kultúraközvetítő tevékenységet végzett 8 éven át. Ezalatt sokat tett az amatőr művészeti mozgalomért, a civil kulturális szervezetekért és a népművelők elismertségéért. Kezdeményezésére került létrehozásra egy Megyei Kulturális Bizottsági Elismerő Díj, melyet elnöksége alatt 38 alkalommal adtak át művészeknek, civil szervezeteknek, elsősorban szűkebb hazájában, a mohácsi kistérségben. Szintén ő hozta létre a Koltai Péter Díjat, mely rangos elismerés az általános és középiskolai diákok teljesítményének elismerésére.

Elnöke volt a Mohácsi Kisegítő Iskola Iskolaszékének, Kuratóriumi tagja volt a Baranya Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítványnak, közreműködött a Baranya megye Kulturális Fejlesztési Koncepció kidolgozásában.

Több civil szervezetben is tevékenykedett, illetve tevékenykedik: Faluháló Egyesület, Együtt Európáért Egyesület, Pécs-baranyai Népművelők Egyesülete, Napsugár Nőklub Egyesület. Utóbbit ő alapította 20 éve és azóta is vezeti. A szervezet sokat tesz a hátrányos helyzetű gyermekekért, idősekért és nőkért, emellett különböző karitatív és kulturális rendezvényeket szervez.

13 éven keresztül szervezte a „Karácsonyi Gyermekmosoly"-t, melynek keretében szintén a Mohács és térsége hátrányos helyzetű gyermekeit támogatta.

Létrehozta az „Ezüstkarkötő Díjat, melyet „Nők adjuk, Nőknek", Nőnapon" olyan nők munkájának elismeréséül, akik hosszútávon, aktívan és sikeresen tevékenykedtek a közéletben.

Munkája elismeréseként 2003-ban megkapta a Nők a Közéletért Baranyában Díjat.

Zátonyi Zitát 40 éves áldozatkész kultúraközvetítő munkásságáért, szűkebb térsége (és egész Baranya megye) érdekében kifejtett közművelődési tevékenységéért, valamint a humánus emberi értékek közvetítésében kifejtett tevékenységének elismeréséért javasolják kitüntetésre.

 

Horesnyi Mónika

Horesnyi Mónika 1987-ben kapta meg Pécsett zongora- és szolfézstanári diplomáját. Ekkor már rendelkezett tanítási gyakorlattal, mert 1986 novemberétől félállásban tanított a Mohácsi Zeneiskolában, majd a diploma megszerzését követően már főállásban dolgozott az intézményben. Emellett 1989-90-ben, 2 évig a Kodály Zoltán Gimnáziumban is tanított zongorát, Kertész Attila meghívására. Horesnyi Mónika immár 33 éve oktatja Mohácson a zongorázni vágyó gyerekeket. A tanárnő szakmai tudása, kedves személyisége, végtelen türelme, pedagógiai rátermettsége nagyon sok fiatal számára tette a zene, a művészetek szeretetét, az együttmuzsikálás örömét mindennapi életük részévé. Vannak, akik már évekkel korábban jelzik felvételi szándékukat Horesnyi Mónika tanszakára, hogy biztosan tőle tanulhassanak, sorban állás van egy-két megüresedett helyért. Zongorista növendékei számos megyei, regionális, országos versenyen, fesztiválon, fellépésen öregbítették városunk és a Zeneiskola hírnevét. Marx Eszter növendékével 2012-ben az Országos négykezes és kétzongorás versenyen III. díjat nyertek. Szolfézstanárként több növendékét is sikeresen készítette fel egyetemi felvételi vizsgájára.

A kezdetektől jelentős részét képezte zenetanári munkájának a zongorakíséretes, korrepetíciós tevékenység. Pályája során mindig kiemelt helyet foglalt el a növendékek kísérete, helyi rendezvényeken, megyei találkozókon területi, országos és nemzetközi versenyeken, felvételi meghallgatásokon, kurzusokon. Magas szintű művészeti tevékenységét számtalanszor ismerte el a zsűri korrepetitori különdíjjal. A Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek országos és nemzetközi sikerei Horesnyi Mónika közreműködése nélkül nem jöhettek volna létre.

Gyorsan felfigyeltek rá a helyi kórusvezetők, szólisták, Mohácsról elszármazott művészek, és rendszeresen kérték és kérik fel zongorán való közreműködésre.

A Városi Bartók Béla Vegyeskart rendszeresen kíséri helyi rendezvényeken, és a sok meghívásnak eleget téve, bárhol az országban és külföldön egyaránt. A kórus 30 éves jubileumának alkalmából megjelentetett CD felvételen is közreműködött 2007-ben, Hoppál Péter karnagy vezényletével. Egy rövid átmeneti időszakra a kórus irányítását is átvállalta.

A Park Utcai Általános Iskola Kicsinyek kórusával versenyeken, vendégszerepléseken vett részt, Olaszországba és Bécsbe is eljutott. Az iskola ének-zene tagozata „ÖRÖKÖS TAG" címmel jutalmazta a rendszeres kóruskíséretért és a dalok hangszereléséért.

A Német Önkormányzat támogatásával alakult Singende Quelle kórusnak is rendszeres kísérője, sőt, 6 éve a kórus karnagya is. Hagyományápoló rendezvények, városi és környékbeli rendezvények rendszeres fellépői.

A Mohácsról és a környékről elszármazott művészeket is rendszeresen kísérte önálló esteken, fellépéseken, például Inhoff Endrét és a Magyar Állami Operaház szólótrombitását, Sümegi Esztert, Sárkány Kázmért és Horváth Istvánt, az Operaház művészeit.

Horesnyi Mónika szakmai és pedagógiai munkája egybefonódott Mohács város kulturális életével. Művészetoktatásával példát mutat minden pedagógus és diák számára, a zenekedvelők, tanítványok sokasága kapta és kapja meg általa a személyiségfejlődéshez, műveltséghez, boldogsághoz szükséges zenei muníciót.


Mohács Város Egészségügyi Díja: Dr. Agg Zoltán

1948-ban született Pécsett. Édesapját a Mohácsi Kórház Szemészeti Osztályvezetőjének nevezték ki, így került a család Mohácsra. 1954-ben édesanyja azt mondta neki, hogy „ha jól tanulsz, akkor lehetsz még a Csúcs Laci bácsi inasa". 1967-ben érettségizett a Kisfaludy Károly Gimnáziumban, majd a Pécsi Tudományegyetemen 1973. szeptember 15-én avatták doktorrá. Másnap már a Mohácsi Kórház Szülészeti osztályán dolgozott. Nős, 1 fia született.

1978-ban szakvizsgázott, majd 1980-81-ben a Debreceni Klinika Intenzív szülőszobáján vett részt két továbbképzésen. Azóta is a fájdalommentes, kíméletes szüléslevezetés híve.

45 éve van a pályán, generációk születtek a kezei alatt. Rengeteget tanult Dr. Csúcs Lászlótól, Dr. Pereszlényi Lászlótól és Dr. Hergenrőder Antaltól. Általános iskolai barátja Dr. Döbrössi László, akivel 45 évet dolgoztak együtt a Szülészeti osztályon.

2010. november 10-én szűnt meg közalkalmazotti jogviszonya, de a következő naptól ugyanolyan lelkesedéssel, szakma iránti szeretettel, betegek iránti empátiával folytatta a mai napig szeretett munkáját. Élete nagy részét a szülészeti osztályon töltötte, sok szabadidőt áldozott fel, de ha újra kezdhetné, ugyanezt a hivatást választaná. Nagy örömmel tölti el, hogy édesanyja 65 évvel ezelőtti jó tanácsa beigazolódott és valóra vált.

Több évtizedes, példaértékű, odaadó, hűséges munkájáért, emberségéért, mindazon tevékenységéért, amellyel hozzájárult a Mohácsi Kórház Szülészeti Osztályának fennmaradásához, került felterjesztésre az Egészségügyi Díjra.

 

Mohács Város Sport Díja: Az MVTE férfi labdarúgócsapatának tagjai, edzői, segítői (Kolep Gyula, Bauer Ferenc, Rott Antal, Harmatos József, Dr. Fenyvesi Jenő, Gyévai István, Pásztor Sándor, Engert Antal, Varju István, Szenner Mátyás, Balogh József, Gyimesi Gyula, Dárdai Lajos, Komli József, Papsity Zoltán, Rott Ferenc, Pártényi Antal, Alsóvölgyi István, Budovinszky Róbert, Peterke András, Székely Dezső, Kővári Csaba, Perjési Károly, Lőrincz István, Hancz László, Hell Zoltán, Bencsik Vilmos, Keipl János, Grain László, Kiss László, Kovács Bálint, Farkas Béla, Schwarzkopf Bálint)

 

A csapat 1979. június 25-én Nagyatádon játszott izgalmas mérkőzést a Balatonfűzfő együttese ellen. A negyven évvel ezelőtti találkozót Pártényi Antal góljával 1:0-ra a Mohács-Véménd nyerte meg, és ezzel a győzelemmel szintet lépve az NB II-be jutott. Az akkori futballrajongók szeretetét jól mutatja, hogy Mohácsról és környékéről több autókonvojban mintegy ezer szurkoló utazott várakozásokkal telve a mérkőzésre. A csapatot nem csak a mohácsiak, illetve a véméndiek, hanem az egész térség magáénak érezte. Az MVTE ezt követően éveken át stabilan az NBII középmezőnyében maradt, egy-egy meccsére jellemzően 3-4000 néző látogatott ki. Kiemelkedő eredményeik között említendő, hogy a Magyar Kupában a legendásan szervezett és erős győri Rába ETO-t 1:0-ra meg tudták verni.

 

 

 

Az Év Tűzoltója Díj:  Berényi Imre tű.főhadnagy

Berényi Imre tű. fhdgy. második generációs tűzoltó: édesapja nyomdokaiba lépve 2010. november 8-án szerelt fel tűzoltónak. Az alapfokú szakmai tanulmányok befejezését követően beosztott tűzoltóként kezdte meg munkáját és előljárói már szolgálati ideje legelején látták, hogy egy sokra hivatott tűzoltóval bővült a parancsnokság állománya.

Rátermettsége alapján középfokú szakmai képzésre került beikolázásra melynek elvégzését követően szerparancsnoki beosztásba került kinevezésre. Munkáját ebben a beosztásban is a magas szintű felelősségtudatosság és szakmaiság jellemezte. Segítségére, szakmai véleményére nem csak a beosztottak de előljárói is bizton számíthattak.

Elhivatottságának legfontosabb bizonyítéka volt mikor a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal kötött tanulmányi szerződés segítségével felsőfokú szakmai végzettség megszerzésére irányuló képzésre jelentkezett. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tűzvédelmi és mentésirányítási szakát kiemelkedő eredménnyel abszolválta majd kérésének megfelelően a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgálatparancsnoki beosztásban kezdthette meg újra a tűzoltói munkát.

Beosztottjai fiatal kora ellenére is hamar elfogadták mint vezetőt és Ő ezt a beosztottjaiért történő kiállással viszonozta, viszonozza.

Irányítása alatt a szolgálati csoport tagjai folyamatos szakmai fejlődése tapasztalható. Berényi Imre tű. fhdgy. nem csak a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon de megyei és országos szinten is kivívta az előljárók és a bajtársak figyelmét és elismerését.

2014. óta oszlopos tagja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság égisze alatt alakult HUNOR Mentőszervezetnek. A HUNOR nehéz városi kutató és mentő csapat a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére szolgál, külföldön pedig Magyarország hivatalos katasztrófavédelmi mentőcsapataként végzi tevékenységét. A mentőszervezet tagjaként Berényi Imre tű. fhdgy. már több külföldi gyakorlaton is részt vett, a mentőszervezetben megszerzett szakmai ismereteit folyamatosan megosztja a mohácsi tűzoltókkal is.

Az elismerésre javasolt Katasztrófavédelemi Oktatási Központ Tűzoltási és Mentési Szakcsoportja szoros együttműködésben a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Műveleti Medicina Tanszék Honvéd- katasztrófa és Rendvédelem Orvostani Tanszéki csoportjával kidolgozott három lépcsős disaster medic képzésen is részt vett. Az ott megszerzett tudásnak köszönhetően egy káreset, beavatkozás során egyértelműen fel tudja ismerni a sérüléseket, célirányosan tud kommunikálni a sérültekkel és készségszinten tudja használni a mentőeszközöket is. Felkészültségére a bajban nem csak a káresetek sérültjei, de a bajba jutott tűzoltó bajtársak is bizton számíthatnak.

Széleskörű szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, nyelvismeretét is igénybe véve külföldi szakmai oldalakról is rendszeresen tájékozódik. A beavatkozásokat segítő, a szakmaiságot fejlesztő ötleteire, javaslataira mindig számítani lehet.

Berényi Imre tű. fhdgy. igen aktív sportember is. Nem csak a magánéletben, de a Belügyminisztérium és a katasztrófavédelmi szervek által meghirdetett sportversenyeken is gyakran részt vesz és az elért sikerekkel öregbíti a megyei és a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság hírnevét.

 

Az Év Vízirendőre Díj:

 

 

Szabó Roland c. r. ftőrm.

Szabó Roland 1977-ben született Mohácson. Az érettségi vizsgát követően a felvételt nyert a Budapesti Rendészeti Szakközépiskolába. A rendőri képzettség megszerzését követően 2001. július 1-jétők kinevezték rendőr őrmesterré, a Mohácsi Vízirendészeti Őrsön motorcsónakvezetői beosztásba került. Munkája elismeréseként 2007. szeptember 1-jétől magasabb, hajóvezető beosztásba került, majd 2008. január 1-jétől hajóvizsgálói munkakörbe került. Azóta fő feladata a Schengeni övezetbe be-kilépő hajók vízirendészeti szemszögből történő ellenőrzése.

Munkaköréből adódóan gyakran kerül kapcsolatba külföldi állampolgárokkal, intézkedéseire kulturáltság, empátia jellemző. Magatartásával sem szolgálatban, sem szolgálaton kívül probléma nem merült fel. Munkatársaival jó kapcsolatot alakított ki, az őrs állományába hamar beilleszkedett. Parancsnokaival szemben udvarias, tisztelettudó. A rendőri pályát élethivatásként választotta.

A rendőri szolgálatban eltöltött idő alatt a hajózáshoz köthető elméleti és gyakorlati ismereteket elsajátította. Szolgálati feladatait - elméleti ismereteihez és gyakorlati tapasztalataihoz mérten - pontosan, folyamatosan kiegyensúlyozottan, nagy körültekintéssel, a törvényesség szem előtt tartásával valósítja meg. Minden esetben törekszik a számára felmerülő új információk feldolgozására, megismerésére. Szakmai tevékenységével, tapasztalatával, helyismeretével a fiatal állománynak példát mutat.

 

Az Év Rendőre Díj

 

 

Kun István c. r. főtörzszászlós

Évek óta magas színvonalon, lojalitással, érdeklődéssel, kiválóan végzi munkáját bűnügyi technikusként és nyomozóként. Munkáját precízen hajtja végre, melyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága szintén elismer. Szakmai előnye, hogy nem kizárólag bűnügyi technikusként, hanem nyomozóként is a legjobbak közé tartozik. Szabadidejében is önként vállal akciókban való részvételt. A Bűnügyi Osztály biztos pontja felderítések és nyomozások tekintetében. Kollégái bármilyen élethelyzetben számíthatnak rá, valamint szakmai tapasztalatára felnéznek, így kisebb csoportok irányításával is meg lehet bízni. Határozottsága a helyszíneken és taktikai szempontból előnyt jelent számára, mely miatt számtalan esetben sikeresen derített fel bűnügyeket. Jelleme, szakmai tapasztalata, hely- és személyismerete miatt a legtöbb bűncselekmény nevezettnél került felderítésre és bizonyításra.

EQM