Tűzesetnek álcázták a bári gyilkosságot a kastélyban, a rendőrség elfogta a tetteseket

2022. február 09. szerda 10:25

Tűzesetnek álcázták a bári gyilkosságot a kastélyban, a rendőrség elfogta a tetteseket

A rendőrök felderítették a 2020 nyarán történt bári tűzesetben elhunyt férfi halálának körülményeit. 

 

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. február 8-án a kora reggeli órákban őrizetbe vették azt a bűnügyi felügyelet alatt álló 49 éves férfit és 51 éves társát, akiket a bári emberöléssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2020 kora tavaszától rátelepedett a sértettre azért, hogy megszerezzék a vagyonát, majd megöljék őt. Miután 2020. augusztus 10-én a hajnali órákban megölték áldozatukat, tüzet gyújtottak a férfi lakrészében azért, hogy eltüntessék a nyomokat, és leplezzék a tettüket.

A bűncselekménnyel összefüggésben a két férfi már korábban is a rendőrök látókörébe került, majd a hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök elegendő bizonyítékot szereztek ahhoz, hogy az ügyészségnél kezdeményezzék a két gyanúsított letartóztatását.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség központi sajtótájékoztatót tart, amelyről természetesen beszámolunk.

Amint arról hírt adtunk , 2020 nyarán többször is kigyulladt Bárban, a Szabadság utcában a Fehér-kastély.

Legutóbb az életveszélyes épület több helyisége égett, a mohácsi hivatásos tűzoltók kívülről, két vízsugárral oltották a lángokat.

Egy nappal korábban  is ugyanide riasztották a tűzoltókat, akkor a kastély tetőszerkezetén csaptak fel a lángok.

 

 

 

Lapunk akkori információi szerint egy, a felismerhetetlenségig összeégett holttestet találtak a romok között a tűz oltása közben.


 

 

EQM