Információink szerint egy összeégett holttestre bukkantak a leégett bári kastélyban

2020. augusztus 11. kedd 14:56

Információink szerint egy összeégett holttestre bukkantak a leégett bári kastélyban

Lapunk értesülései szerint a bár kastélyban felcsapó lángok oltása közben egy felismerhetetlenségig összeégett holttestre bukkantak a tűzoltók. A helyszínen rengeteg rendőr, tűzoltó tartózkodik, azonban a hatóságok eddigi közlései pusztán a tűzestről szóltak.

 

 

Amint arról beszámoltunk, kedden ismét kigyulladt Bárban, a Szabadság utcában a Fehér-kastély.

Az életveszélyes épület több helyisége égett, a mohácsi hivatásos tűzoltók kívülről, két vízsugárral oltották a lángokat.

Mindez már csak azért is fura, mert hétfőn hajnalban is ugyanide riasztották a tűzoltókat, akkor a kastély tetőszerkezetén csaptak fel a lángok.

 

 

A tűzhöz a mohácsi, a véméndi és a szekszárdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik öt vízsugárral már megakadályozták a lángok továbbterjedését. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Hétfőn reggel hat órára eloltották a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat.

Kedden kezdhették újra.

Úgy tudjuk, az eset kapcsán felmerült a szándékosság gyanúja, ezért vizsgálat is indult.

Lapunk információi szerint egy, a felismerhetetlenségig összeégett holttestet találtak a romok között a tűz oltása közben. 

Úgy tudjuk, nem a mostani esetek voltak az elsők, hogy megpróbálták felgyújtani a kastélyt, már hónapokkal ezelőtt is megkísérelték azt.

A helyszínen vasárnap, hétfőn és kedden is nagyon sok rendőr tartózkodott a tűzoltók mellett, szinte bizonyos, hogy szándékos bűncselekmény történt, azonban a hatóságok eddigi közlései pusztán a tűzestről szóltak.

 

 

 

M. B. - Fotó: Katasztrófavédelem