Tragédia a Dunán: halálos balesetet szenvedett egy mohácsi horgász

2023. január 31. kedd 20:41

Frissítve: 2023. február 01. szerda 18:34

Tragédia a Dunán: halálos balesetet szenvedett egy mohácsi horgász

Lapunk értesülései halálos baleset szenvedett egy mohácsi horgász.

 

Úgy tudjuk, a férfi csónakja egy uszadékfának ütközött, járműve irányíthatatlanná vált, ő maga pedig kirepült a csónakból.

A családos fiatalember életét nem sikerült megmenteni, elmerült a hideg folyóban.

Úgy tudjuk, vízi rendőrség járművei mellett helikopterrel is keresték, de egyelőre nem sikerült a nyomára akadni.

A horvát és szerb hatóság szintén keresik a folyó határon túli szakaszán.

A tragédiával kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunk érdeklődésére az alábbiakat közölte:

"Január 30-án a reggeli órákban állampolgári bejelentés érkezett a BRFK DVRK Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrsre, miszerint a Duna 1443,5 folyamkilométernél a bal partban (Mohács külterület) egy sérült motoros csónakot találtak a parton. Bejelentés szerint valószínűleg vizibaleset történhetett.


Névtábla alapján, a jármű tulajdonosa megállapításra került, akinek hozzátartozója nyilatkozott, hogy férje a reggeli órákban saját motoros csónakjukkal Mohácsi kikötőhelyükről horgászni indult a Dunára.


Mivel a jármű tulajdonosa szokott helyén parkolt autójával és telefonján nem volt elérhető, a kutatása több egységgel, azonnal megkezdődött mind a vízen, mind pedig a parti területen.

Társszervek drónnal, helikopterrel, az OKF hajójával és kutyás kutatóegységgel is részt vettek a keresésben, de ezek sem vezettek eredményre.

A Mohácsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt kiadta a személy körözését, a Vízirendészeti Rendőrkapitányság intézkedett a jármű szemléjéről, biztonságba helyezéséről és víziközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított, melynek keretében tovább kutatják a jármű vezetőjét, az eltűnt személyt és vizsgálják a baleset bekövetkezésének körülményeit.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a személy keresését jelenleg is folytatja.

Képünk illusztráció.

M. B.