Szerb embercsempészeket ítéltek el, Majs és Sátorhely között buktak le, fuvar közben

2019. február 22. péntek 09:43

Szerb embercsempészeket ítéltek el, Majs és Sátorhely között buktak le, fuvar közben

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a héten kihirdetett ítéletével a - Mohácsi Járásbíróság 2018. április 24-én kihirdetett ítéletét felülbírálva - két szerb vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. 

 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a két szerb vádlott 2017. szeptember 24-e előtt Szerbiában megállapodott, hogy idegen személyeknek az osztrák államhatár, jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez nyújtanak segítséget úgy, hogy őket gépkocsival Magyarország területéről Ausztriába szállítják. A másodrendű vádlott az elsőrendű vádlottnak ezért 500 Eurót ígért.

2017. szeptember 24-én az éjjeli órákban az elsőrendű vádlott, a másodrendű vádlott által rendelkezésére bocsátott személygépkocsival a magyar-horvát határhoz közeli Lippó térségében 7 fő, magát pakisztáni, illetve bangladesinek valló személyt vett fel a gépkocsiba és követni kezdte a másodrendű vádlott által vezetett osztrák rendszámú gépkocsit, aki a helyes haladási irányt mutatta neki.

A két gépkocsit Majs és Sátorhely települések irányába történt haladása során a rendőrség ellenőrzés alá kívánta vonni, azonban a vádlottak menekülni kezdtek, de végül a nyomozó hatóság a két település közötti útszakaszon elfogta őket.

 

Az ítélet jogerős.

Képünkön (archív): az elfogott migránsok, akiket a vádlottak fuvaroztak.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: police.hu (archív)