Szabadtéri programokat rendeznek a Kodály Központnál

2021. június 27. vasárnap 10:31

Szabadtéri programokat rendeznek a Kodály Központnál

Négynapos zenei, irodalmi és gasztronómiai programmal várja a közönséget a pécsi Kodály Központ augusztus 18. és 22. között, a Kodály Aperitif elnevezésű sorozatot a kulturális intézmény teraszán, parkjában és a környező ligetben rendezik meg.


A programot a Pannon Filharmonikusok (PFZ) és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kodály Központ megnyitásának tizedik évfordulóján, idén első alkalommal tartja meg - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. A rendezők - az esemény címének megfelelően - a hivatalos zenei évad előtt egy-egy aperitiffel várják az érdeklődőket a zenei, irodalmi és gasztronómiai finomságokhoz.

A sorozat "mediterrán hangulatú", nyitó estje augusztus 18-án egy Rossini-gála lesz, amelyen a "pesarói hattyú" legismertebb operaslágereiből ad majd válogatást Láng Dorottya (mezzoszoprán) és Kálmán Péter (basszbariton) a PFZ-vel, amelyet Bogányi Tibor dirigál.



Augusztus 19-én Bartók Tizenöt magyar parasztdal című művét a Modern Art Orchestra előadásában hallhatja a közönség, többek között olyan vendégművészekkel, mint Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály és Gőz László. Az augusztus 20-ai, ünnepi koncerten a Fonó zenekar játszik, majd a PFZ Kodály Háry-szvitjét, valamint Liszt Magyar történelmi arcképek és Les Préludes című művét játssza.

Augusztus 21-én az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) társulatának estjén a honi színházi szakma képviselői egy ismert zenész közreműködésével kalauzolják el a közönséget a magyar költészet világában. Aznap színházi és családi programok várják a gyerekeket, amelyek a komolyzenét viszik közelebb a legkisebbekhez. A szervezők közlése szerint a zenei élmények mellett lesz gasztroudvar, borkóstoló és főzőshow is.

MTI