Sajtos ropogós: a kormányhivatal különdíjával ismerték el a Furák család munkáját

2014. augusztus 12. kedd 16:11

Sajtos ropogós: a kormányhivatal különdíjával ismerték el a Furák család munkáját

A mohácsi Furák család harmincnegyedik esztendeje futó vállalkozása egészen kicsiben indult Furák Andrásné anyósának házi receptjére alapozva, időközben azonban már hazánk számos pontján büszkélkedhetnek törzsvásárlókkal, sőt a tíz változatban kapható ropogós falatok ismertsége nem áll meg az országhatárnál.

- Nagyon nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy meghívást kaptunk a július végén megrendezett Hungarikum Hétvégére, ahol megmutathattuk kézműves termékeinket a hazai és a külföldi közönségnek egyaránt - emlékezett Furák Andrásné.

- Semmihez sem hasonlítható érzés, hogy visszatérő vevőink még a Budai várban is megtaláltak bennünket, hiszen nem először jártunk a fővárosban, és oda is szállítunk termékeinkből - újságolta a vállalkozó.

- Amikor a standunkhoz lépők megtudják, hogy Mohácsról érkeztünk, szinte mindig megkérdezik, mi a helyzet a busókkal. Ezért, amikor csak lehetőségünk van rá, a háttérbe kiteszünk egy posztert a fesztiválról, ezzel is nyomatékosítva, hogy a busók földjéről jöttünk. Ha pedig valaki azt kérdezi, tényleg olyan érdekes-e a busójárás, azt felelem: ezt mindenkinek látnia kell - ecsetelte az országjárás során szerzett tapasztalatait a szakember.

Az öt családnak munkát és megélhetést biztosító mohácsi vállalkozás képviselője elmondta: „Tönkölybúzából készült, illetve laktózmentes termékeink a legújabbak, de a termékfejlesztés mellett a piackutatás is fontos, így aztán minden programon szívesen kóstoltatjuk és szívesen is kóstolják az új ötleteinket."

Ez történt legutóbb az augusztus 8. és 10. között zajlott, országos hírnévnek örvendő Szentlőrinci Gazdanapokon is, ahol a több mint három évtizede működő családi cég standja az egyik legmagasabb látogatottságot könyvelhette el.

- Nagyon nagy öröm ért bennünket Szentlőrincen: Horváth Zoltán kormánymegbízott úrtól a Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának különdíját vehettük át, amellyel a családi receptből elindult vállalkozásunk érték- és munkahelyteremtő eredményeit ismerték el - számolt be a legfrissebb kitüntetésről a termékgyártó.

Amint azt Furák Andrásné elárulta, termékeik iránt folyamatos az érdeklődés, potenciális külföldi partnerekkel is tárgyalnak. Nyomatékosította viszont, hogy még egy óriási bevétellel kecsegtető üzlet kedvéért sem volnának hajlandók átállni a nagyüzemi tömegtermelésre. Hangsúlyozta: ragaszkodnak a portéka házias, kézműves jellegéhez.

Képünkön: Furák Andrásné Szentlőrincen átveszi a különdíjat Horváth Zoltán kormánymegbízottól. (Fotó: Molnárné Furák Márta)

Cs. Á.