Ragyogó helyen, a Top10-ben dr. Kardos Mária az Év Orvosa közönségszavazásán

2015. március 18. szerda 08:24

Hétfő esti állapot szerint az addig leadott voksok alapján az előkelő Top10-ben szerepel a Mohácsi Kórház osztályvezető főorvosa, dr. Kardos Mária az Év Orvosa közönségszavazásán. Mellette az ugyancsak Mohácson dolgozó főorvos, dr. Montskó Péter is a versenyben van, az internetes szavazás március 20-án zárul. 

Két Mohácson dolgozó osztályvezető főorvos is a közönségjelöltek között szerepel az egyik legnagyobb gyógyszergyártó vállalat Az év orvosa című pályázatán: dr. Kardos Mária és dr. Monstkó Péter (róluk szóló írásainkat lásd a kapcsolódó anyagoknál).

A hétfő esti állapot szerint az eddig leadott voksok alapján dr. Kardos Mária ragyogó helyen áll, a Top10-ben (azon belüli állást nem adtak közre) szerepel. Az állás mindazáltal folyamatosan változik, így a még versenyben lévő jelöltek közül bárki az élen végezhet.

A közönségszavazáson idén is kizárólag a zsűri által döntőbe juttatott, egy-egy orvosról szóló, a betegek által írt történetek vesznek részt. Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindenki csak egyszer voksolhat. Az Astellas-díj - az Év Orvosa pályázat közönségjelöltjei közül végül az kerül az első helyre és nyeri el ezzel a 2014-es Astellas-közönségdíjat, aki az internetes közönségszavazás zárásának pillanatában, március 20-án este tíz órakor a legmagasabb pontszámot éri el.

A március 6-i indulás óta összesen 5.959 szavazat érkezett. Voksot beküldeni a www.astellasdij.hu/evorvosa/vote/ weboldalon lehet.

A pályázatot az Astellas Pharma írta ki, immár nyolcadik alkalommal. A magyar orvostársadalom legnagyobb, önkéntes tagságon alapuló szervezete, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) 2011-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, 2013-tól a pályázat meghirdetőinek köre a Magyar Kórházszövetség részvételével bővült.

B. E.