Mohácsi is lehet Az év orvosa - a kórházból dr. Montskó Péter a jelöltek között

2015. február 08. vasárnap 17:10

Mohácsi is lehet Az év orvosa - a kórházból dr. Montskó Péter a jelöltek között

Február 26-ig bárki beküldheti személyes történetét az orvosáról, akit ezzel az egyik gyógyszergyártó óriáscég „Év orvosa" címére jelöl. A megyéből a jelenlegi állás szerint két orvost jelöltek, egyikük a mohácsi kórház osztályvezető főorvosa, Dr. Montskó Péter.  

 

Idén is meghirdette az egyik legnagyobb gyógyszergyártó vállalat Az év orvosa című pályázatát. Közönségjelöltet bárki állíthat, aki saját vagy közeli hozzátartozója kezelésének, gyógyulásának történetét megírja, és az [email protected] címre beküldi. A történetekkel kapcsolatban alapvető elvárás, hogy írója a bemutatott orvos emberségét, példaértékű hozzáállását és emberi értékeit egy valós szituáción keresztül, a lehető legszebben és leghitelesebben mutassa be.

A pályázaton csak olyan történettel lehet érvényes jelölést kezdeményezni, amely tavalyi esztendőhöz kötődik, mivel minden esztendőben az adott év legjobb teljesítményei versengenek egymással.

A történetek beküldési határideje február 26. Ezt követően a zsűri kiválasztja a döntősöket, ami után elindul a március 20-ig tartó közönségszavazás.

Növelnék a megbecsülésüket

A pályázat életre hívója az Astellas Pharma, amely immár nyolcadik esztendeje vállal aktív szerepet a hazai egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülésének erősítése, azon belül pedig az orvosi és az egészségügyi szakdolgozói hivatás általános elismertségének javítása terén. A magyar orvostársadalom legnagyobb, önkéntes tagságon alapuló szervezete, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) 2011-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, 2013-tól a pályázat meghirdetőinek köre a Magyar Kórházszövetség részvételével bővült.

Jelenleg két baranyai jelölt található a felterjesztettek között, dr. Kasza Gábor egyetemi adjunktus, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Tanszékéről, és dr. Montskó Péter, a mohácsi kórház osztályvezető főorvosa.

„Büszkén, örömmel és meghatódva jelölöm dr. Montskó Pétert Az év orvosa pályázat Astellas-díjára. Dr. Montskó Péter a Mohácsi Kórház Rehabilitációs Osztály I-II vezető főorvosa. Elsősorban mozgásszervi rehabilitációra szoruló betegeket fogad osztályán. Jó tudni, hogy vannak még önzetlen, segítőkész emberek. 2010 óta bal karomban rendszeresen nagyfokú fájdalmat éreztem. Bár több orvos különböző kezelésekben részesített, állapotom nem javult, sőt, súlyosbodott.

Ismerősöm segítségével kerültem a mohácsi kórház rehabilitációs osztályára 2014 márciusában. Dr. Montskó Péter főorvos úr és képzett munkatársai megkezdték dicséretes munkájukat gyógyulásom érdekében. Bátran állítom, hogy jelenlegi állapotomban lényeges változás tapasztalható, egyértelműen pozitív irányban. De nem mehetek el szó nélkül a Főorvos Úr kollégái mellett sem anélkül, hogy ne fejezném ki őszinte köszönetemet áldozatkész, szakmailag nem kifogásolható segítségnyújtásukért. A Főorvos Úr szakmai tudásáról csak felsőfokban szabad beszélni. Empátiája példaértékű. Köszönöm segítségét és tiszta szívemből kívánom, hogy jóságát a Jó Isten sokszorosan fizesse meg" írta orvosáról egy hálás beteg, aki a díjra jelölte a Mohácson dolgozó főorvost.

Képünkön: dr. Montskó Péter (Forrás:evorvosa.hu). 

B. E.