Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat

2023. január 18. szerda 15:05

Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a két férfinak az ügyében, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat. 

 

 

Különös kegyetlenséggel több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete, valamint rongálás elkövetése miatt nyomozott a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság két férfi ellen, akik Véménden rágyújtották a házat az ott lakókra.

A megalapozott gyanú szerint a 29 éves, valamint a 25 éves helyi férfiak 2022. augusztus 13-án 2 óra 35 perckor egy véméndi ház szobájának ablakán egy-egy Molotov-koktélt dobtak be, amelynek következtében a szobában lévő bútorzat kigyulladt.

A csörömpölésre a ház lakói felébredtek, észlelték a tüzet, és kimenekültek az ingatlanból.

 

A nyomozók pár órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a „Mecsek" Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével még aznap elfogták a két férfit.

A rendőr-főkapitányságra történő előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a bíróság elrendelt.

 

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BVRFK