Megszüntették a nyomozást a választás éjjelén a városházáról elvitt iratok miatt

2021. február 10. szerda 13:50

Megszüntették a nyomozást a választás éjjelén a városházáról elvitt iratok miatt

Lapunk érdeklődésére a megyei rendőr-főkapitányság azt közölte, a Komlói Rendőrkapitányság okirattal visszaélés gyanúja miatt nyomozott ismeretlen tettes ellen a városházáról elvitt iratok kapcsán, majd az eljárást bizonyíték hiányában megszüntették. Azonban még korántsem biztos, hogy vége az ügynek, most az ügyészségnél pattog a labda.

 

 

Amint arról beszámoltunk, az időközi választás utáni éjszakán ismeretlenek jártak a városházán, ahonnan iratokkal távoztak.

Az esetet megörökítette a biztonsági kamera. Pávkovics Gábor, Mohács polgármesterének korábbi közlése szerint a felvételeken négy ismeretlen személy látszik, akik bemennek a városházára, majd onnan dobozokkal távoznak. A rejtélyes látogatók zseb- és fejlámpákkal voltak felszerelkezve. 

Az ügyben a mohácsi aljegyző még október elején feljelentést tett, a felvételeket pedig átadták a rendőröknek, majd elrendelték a nyomozást okirattal való visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen. 

Ezt követően a Mohácsi Rendőrkapitányság elfogultságra hivatkozva kérte az ügyből történő kizárását, amelynek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője helyt adott, és a Komlói Rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozás lefolytatására.

 

Csorbai Ferenc, Mohács korábbi, MSZP-s polgármestere már korábban elismerte közösségi oldalán, ő járt a hivatalban a választást követő éjszakán. Azt írta, csak a személyes holmiját vitte magával, iratokról nem tett említést.

A hivatali átadás-átvételre Csorbai Ferenc viszont iratokat vitt magával, s azt átadta Pávkovics Gábornak.

Ez a találkozó egyébként mintegy négy órán keresztül tartott, s még másnap is folytatódott. Szó esett természetesen a választást követő éjjel a városházán történtekről is. Mohács polgármestere ezt követően erről azt mondta, Csorbai Ferenc szóban is megerősítette, ő járt az épületben, ennek okára azonban nem adott magyarázatot.

Pávkovics Gábor lapunknak akkor azt mondta, pályázatokkal kapcsolatos dokumentumokról, szerződésekről, teljesítési igazolásokról van szó.

Mindezek ismeretében kissé meglepő lehet a tény, hogy a rendőrség bizonyíték hiányában zárta le a napokban a hónapokon át tartó nyomozást.

Azt, hogy véglegesen lezárult-e ezzel az eljárás, egyelőre nem tudni, ugyanis a rendőrségen érdeklődésünkre azt közölték, hogy a megszüntető határozat ellen a feljelentő panaszt tett és kérte a nyomozás folytatását, ezért a panaszt, annak elbírálása céljából a hatóság megküldte az ügyészségnek.

M. B.