Lezajlott az átadás-átvétel Mohácson, Csorbai Ferenc iratokat vitt vissza a városházára

2020. október 02. péntek 12:10

Frissítve: 2020. október 02. péntek 12:16

Lezajlott az átadás-átvétel Mohácson, Csorbai Ferenc iratokat vitt vissza a városházára

Mintegy négy órán keresztül tartott csütörtökön a városházán a korábbi polgármester, az MSZP-s Csorbai Ferenc és a vasárnap megválasztott új városvezető, Pávkovics Gábor találkozója. Az átadás-átvétel rendben lezajlott, Csorbai Ferenc elismerte, ő járt a hivatalban a választást követő éjszakán.

 

Amint arról beszámoltunk, hétfőre virradó éjszaka ismeretlenek jártak a városházán, ahonnan iratokkal távoztak.

Az esetet megörökítette a biztonsági kamera. Pávkovics Gábor szerint a felvételeken négy ismeretlen személy látszik, akik bemennek a városházára, majd onnan dobozokkal távoznak.

Az ügyben a mohácsi aljegyző feljelentést tett, a felvételeket pedig átadták a rendőröknek.

Az esettel kapcsolatos fejlemény, hogy időközben Csorbai Ferenc közösségi oldalán elismerte, ő járt a hivatalban a választást követő éjszakán. Azt írta, csak a személyes holmiját vitte magával, iratokról nem tett említést.

Ennek ellentmond azonban, hogy csütörtökön, az átadás-átvételre Csorbai Ferenc iratokat vitt magával, s azt átadta Pávkovics Gábornak.

Mohács polgármestere lapunknak elmondta, pályázatokkal kapcsolatos dokumentumokról, szerződésekről, teljesítési igazolásokról van szó.

A találkozó - Pávkovics Gábor elmondása szerint - korrekt légkörben zajlott, s mintegy négy órán keresztül tartott, s még pénteken is folytatódik. Szó esett természetesen a hétfőre virradó éjszaka történtekről is. Mohács polgármestere szerint Csorbai Ferenc szóban is megerősítette, ő járt az épületben, ennek okára azonban nem adott magyarázatot. 

Az új összetételű képviselő-testület - amelyben kétharmados többsége van a nemzeti oldalnak - alakuló ülésére jövő pénteken kerül sor.

Ezen alpolgármestereket is választanak. Pávkovics Gábor dr. Csizmadia Csabát - aki listán szerzett mandátumot -, és külsősként Cserdi Áront kérte fel a posztra, akik el is vállalták a megbízatást.

 

 

 

M. B.