Megállították a rendőrök, majd elfutott egy alsószentmártoni férfi

2020. augusztus 28. péntek 19:20

Megállították a rendőrök, majd elfutott egy alsószentmártoni férfi

Egy másik jármű rendszámát szerelte fel autójára az az alsószentmártoni férfi, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezik és lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. 

 

 

A siklósi rendőrök egy személygépkocsit, valamint annak vezetőjét akarták ellenőrizni csütörtökön 10 óra körül a Kistapolca és Siklósnagyfalu közötti útszakaszon. Amikor a sofőr meglátta az egyenruhásokat, félreállt autójával, majd kiszállt a járműből és beszaladt egy erdős területre.

A rendőrök fél órán belül Kistapolca belterületén elfogták a 22 éves alsószentmártoni férfit.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy a gépkocsivezető egy másik jármű rendszámát szerelte fel az autójára, valamint nem rendelkezik vezetői engedéllyel és lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a rendszámcsere miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kihallgatásakor a nyomozóknak azt is elmondta, hogy a forgalomból kivont járművet rendszám nélkül vásárolta, ezért tette fel rá egy másik gépkocsi hatósági jelzéseit.

A gyanúsított ellen egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárást indítottak, az engedély nélküli vezetés, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek vele szemben a rendőrök.

Forrás: BMRFK