Ma dönthetnek a mohácsi képviselő-testület feloszlatásáról

2020. július 06. hétfő 09:49

Ma dönthetnek a mohácsi képviselő-testület feloszlatásáról

A hétfőn délelőtt tíz órakor kezdődő ülés napirendjén szerepel az az indítvány is, amely a képviselő-testület feloszlatását kezdeményezi.

 

 

Amint arról hírt adtunk, négy fidszes képviselő kezdeményezte a mohácsi képviselő-testület összehívását, amire hétfőn, azaz ma kerül sor.

Az ülés egyik napirendi pontja a testület feloszlatása lesz, ami azt jelenti, hogy időközi voksolás következhet Mohácson, amelyen polgármestert és képviselőket is választanak.


Mivel a kormánypártok képviselői vannak többségben, az ülésen minden bizonnyal meg is szavazzák majd a testület önfeloszlatását.

Erre csak akkor nem kerülne sor, amennyiben még ezt megelőzően Mohácsi jelenlegi, szocialista polgármestere, Csorbai Ferenc önként távozik, azaz lemond. Ebben az esetben ugyanis csak polgármestert kellene választani Mohácson, míg a testület feloszlatása azt is jelenti, hogy képviselőket is kell majd választani.

Akár az egyik, akár a másik eshetőség következik be, az időközi voksolásra 120 napon belül kerül sor, jó eséllyel kora ősszel.

 

 

EQM