Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság a drogbanda hét tagját

2020. június 14. vasárnap 15:24

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság a drogbanda hét tagját

A Baranya Megyei Főügyészség indítványának megfelelően a mai napon letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt hét személyt, akik ellen bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya.


A nyomozásban rendelkezésre álló adatok szerint egy szigetvári férfi 2018. nyarán hozta létre azt a mostanáig folyamatosan működő, tíz tagú bűnszervezetet, melynek keretében külföldről kereskedelmi mennyiségű új pszichoaktív anyagot rendelt, az ellenértéket pedig
kriptovalutával egyenlíttette ki - olvasható a Baranya Megyei Főügyészség közleményében.

A megvásárolt és Magyarországra bejuttatott új pszichoaktív anyagokat a bűnszervezet tagjai porciózták ki, csomagolták be, majd országszerte, különböző postákon feladták azokat, így juttatták el a fogyasztókhoz. Az eddig beszerzett adatok szerint a bűnszervezet legalább 13 ezer darab postai csomagot adott fel és a számláikra az eladásból legalább 200 millió forint érkezett.

A bűnszervezet hét tagját a nyomozó hatóság őrizetbe vette, a Baranyai Megyei Főügyészség pedig indítványt tett letartóztatásukra. Mivel tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, nehezítenék a bizonyítást, illetve folytatnák a bűncselekmény elkövetését, ezért a Pécsi Járásbíróság nyomozási bírája - egyetértve az ügyészség álláspontjával - elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bűnszervezet vezetőjét és további két tagját európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el, ők jelenleg kiadatási őrizetben vannak.


Képünk illusztráció. 

Kapcsolódó videó

Drogbandát kapcsoltak le Drogbandát kapcsoltak le

EQM - Baranya Megyei Főügyészség - Fotó: police.hu