Lekapcsoltak a rendőrök egy baranyai drogdílert

2020. november 10. kedd 14:12

Lekapcsoltak a rendőrök egy baranyai drogdílert

A rendőrök őrizetbe vették azt a 31 éves mecsekpölöskei férfit, aki a gyanú szerint kábítószert terjesztett. A nyomozók öt másik férfit pedig azzal gyanúsítanak, hogy vásároltak a dílertől, és fogyasztottak is az anyagból. 

 

 

A komlói nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki 2020. november 8-án egy 31 éves mecsekpölöskei és egy 24 éves komlói férfit. A személygépkocsival közlekedő két férfit előző este igazoltatták a rendőrök Mecsekpölöskén, a Rákóczi utcában. A rendőrök az ellenőrzés során a 31 éves férfi hátizsákjában bruttó 158 gramm, míg ruházatának átvizsgálása során bruttó 49 gramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint 47 darab, különböző színű és alakú kábítószer gyanúját keltő tablettát találtak és foglaltak le. A férfi lakásán kutatást tartottak a nyomozók, amely során további bruttó 22 gramm kábítószergyanús anyagot, kábítószer fogyasztására szolgáló eszközöket, valamint több mint ötszázezer forintot foglaltak le.

A gépkocsiban tartózkodó 24 éves utast azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy kábítószergyanús anyagot tartalmazó cigarettát szívott. A rendőrök mindkét férfit előállították, majd velük szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely THC-ra pozitív eredményt mutatott.

A megalapozott gyanú szerint a mecsekpölöskei férfi az elmúlt hónapokban kábítószert adott el négy környékbeli férfinak. A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben november 9-én egy 39, egy 32 és egy 28 éves mágocsi, valamint egy 27 éves mindszentgodisai férfit állítottak elő a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A négy férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt szintén pozitív eredményt mutatott.

A 31 éves férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - kábítószer-kereskedelem, az öt fogyasztó ellen pedig kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK