Láthatósági mellényekkel várták az autósokat Pécsett

2020. november 06. péntek 18:30

Láthatósági mellényekkel várták az autósokat Pécsett

Láthatósági mellényekkel, lámpaszettekkel és fényvisszaverő karpántokkal várták a vásárlókat a "Light Friday"-en Pécsett. 

 

 

A "Black Friday" mintájára jött létre a Light Friday elnevezésű közlekedésbiztonsági kampány, amelynek célja a láthatóság fontosságára való figyelemhívás.

Az országos kezdeményezéshez igazodva pénteken a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is „leárazta" nulla forintra a láthatósági eszközöket.

A kampány keretein belül a rendőrök egy pécsi benzinkúton baleset-megelőzési tanácsadással, valamint láthatóságot elősegítő eszközökkel (például mellény, lámpaszett, karpánt) várták az érdeklődőket, akik a kiválasztott eszközt ingyen magukkal vihették.

A "Light Friday" kampány előzménye a „Látni és látszani" kampány, amelynek során a baleset-megelőzési kollégák megpróbálják arra ösztönözni a gépjárművezetőket, hogy éljenek a közreműködő partnerek által felkínált lehetőségekkel, vizsgáltassák át a jármű világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat, mindezt térítésmentesen.

Saját és mások biztonságáért mi magunk tehetünk a legtöbbet, ezért kérjük, használják a láthatóságot elősegítő eszközöket!

MTI