Kiraboltak egy mozgáskorlátozott férfit az utcán Pécsett

2020. november 13. péntek 08:59

Kiraboltak egy mozgáskorlátozott férfit az utcán Pécsett

A Pécsi Járási Ügyészség minősített rablással vádolja azt a férfit, aki erőszakkal szerezte meg egy mozgásában akadályozott személy irattartóját és a pénzét.  

 

A vádirat szerint a vádlott idén nyáron egy pécsi buszmegállóban odaült a későbbi sértett mellé, akinek egyik lába csonkolt, így mozgásában korlátozott.

A két férfi beszélgetni kezdett, ennek során a vádlott megszerezte a sértett kulcsait, és azt mondta, csak akkor adja vissza, ha a sértett átadja az összes pénzét. A mozgásában akadályozott férfi adott a vádlottnak 1.000 Ft-ot, aki ezt nem tartotta elégnek, ezért ököllel arcon ütötte a sértettet.

A felek dulakodni kezdtek, és közben a vádlott kirántotta a sértett kabátjának zsebéből az irattartóját, és eltulajdonította az abban lévő 1.500 Ft-ot.

A vádlott erőszakot alkalmazott a pénz megszerzése érdekében olyan sértettel szemben, aki mozgásában korlátozott, így a bűncselekmény elhárítására is korlátozottan képes. A vádlott így rablás minősített esetét követte el, aminek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

A letartóztatásban lévő terhelt bűnösségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

MTI