Kifüstölik a szúnyogokat Mohácsról és környékéről, de legalábbis ritkítják az állományt

2021. június 28. hétfő 09:57

Kifüstölik a szúnyogokat Mohácsról és környékéről, de legalábbis ritkítják az állományt

Ezen a héten 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén, köztük Mohácson is gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

 

A közlemény szerint az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen. Az országos szúnyoggyérítési programban tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek.

A héten gyérítés lesz a Duna mentén a mosonmagyaróvári, győri és dunaújvárosi régióban, a Dunakanyar több településén, a Csepel-sziget térségében, Szekszárd, Baja és Mohács környékén, valamint a főváros vízparti területén, a Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos területén.

A felhasznált készítmény a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan, hektáronként alig több mint fél litert permeteznek ki belőle, a hatóanyag a kijuttatás után néhány órával lebomlik - írták.

Amennyiben az időjárás megfelelő lesz, hétfőn Baranyában Kistapolca, Márok, Aranyosgadány, Egyházasharaszti, Kásád, Kislippó, Lapáncsa, Old, Pellérd, Nagyharsány
Kökény, Bóly, Cserkút, Kővágószőlős, Siklós, Töttös, Kővágótöttös, Pócsa, Sásd, Mohács
Dunaszekcső, Homorúd, Kölked, Bár és Orfű kerül sorra.

 

MTI