Kiengedték a kórházból Berki Nikolaszt, hogy láthassa újszülött testvérét

2020. január 10. péntek 16:06

Kiengedték a kórházból Berki Nikolaszt, hogy láthassa újszülött testvérét

Ugyan az utóbbi napokat a nem megfelelő vérképe miatt a kórházban kellett töltenie Berki Nikolasznak, testvére születése után pár nappal engedélyt kapott az orvosoktól, hogy meglátogathassa kisöccsét, Olivért.

 

A súlyos betegségével immár egy esztendeje hősiesen küzdő mohácsi kisfiú - akiért közel s távol nagyon sokan fogtak össze - gyógykezelése továbbra is tart, s az utóbbi napokat nem is tölthette otthon a nem megfelelő vérképe miatt. 

Azonban miután megszületett testvére, Olivér, az orvosok hozzájárultak, hogy meglátogathassa.

Az első találkozás örömét, boldogságát minden szónál jobban leírja Niko mosolya, s az a szeretettel teli gyöngédség, mellyel karjába vette a kisbabát.

 

 

Amint arról beszámoltunk, nagy szükség van a mohácsiak összefogására a súlyos beteg Berki Nikolasz érdekében: a tízéves kisfiú rákkal küzd, s bár a társadalombiztosító fizeti a kezeléseket, a járulékos költségek és kiadások (havi körülbelül 300 000 forint, mintegy egy-két éven át a kezelés végéig), illetve egy esetlegesen szükségessé váló külföldi gyógykezelés anyagi hátterének előteremtése családja számára lehetetlen feladat.


A mohácsi fiú negyedik stádiumban lévő neuroblastomával küzd, ami a rák egyik fajtája. Esetében a mellékveséből kiindulva a csontszövetet is megtámadta, áttéteket képezett a csigolyáin, medencéjén és koponyacsontján is.

Kezelése korábban a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán zajlott, jelenleg a fővárosban folytatódik. A budapesti Szent László Kórházban kerül sor saját őssejtes csontvelő-transzplantációs eljárással történő gyógyítására.

A város vezetői által is támogatott adománygyűjtés mindazonáltal folytatódik, így ki-ki lehetőségei szerint jó gondolatokkal, imádsággal, pénzadományokkal továbbra is segítheti a kisfiú gyógykezelését.

Mohácsért Közalapítvány 11731070-26907488

Külföldről utaláshoz: OTPVHUHB HU32 1173 1070 2690 7488 0000 0000

EQM