A fővárosban is hódított a mohácsi Szerelempatak, kiemelt arannyal tértek haza

2017. május 23. kedd 15:54

A fővárosban is hódított a mohácsi Szerelempatak, kiemelt arannyal tértek haza

A fővárosban rendezték a hétvégén a „Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny országos döntőjét, ahol ragyogó sikert értek el a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. 

A Kisegyüttes II. kategóriában indult Szerelempatak énekeseinek - Dombai Csilla, Hajzer Réka, Schäffer Zsófia - buzai népdalcsokrát kiemelt arany minősítéssel (ez a versenyen elérhető legmagasabb fokozat) és dicsérő szavakkal illette a zsűri. Az énekesek a Kisfaludy gimnázium tanulói, felkészítő tanáruk Horváthy Lenke.

Az együttesnek mindazonáltal messze nem ez az első sikere, szinte minden versenyükön learatták a babérokat, legutóbb például a Mohácson rendezett Schneider Lajos Népdaléneklési és Népzenei Tehetségkutató Versenyen is arany minősítést gyűjtöttek be.

A „Tiszán innen, Dunán túl" elnevezésű, több fordulóból álló verseny célja a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a gyermekek zenei érdeklődésének felkeltése, a magyar népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a kodályi és bartóki hagyományok ápolása.

EQM