Két pécsi oviban is rendkívüli szünet van a járvány miatt

2020. november 13. péntek 15:53

Két pécsi oviban is rendkívüli szünet van a járvány miatt

November 18-ig hosszabbította meg a rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának 3 csoportjában. 

 


Csütörtökön két, korábban igazoltan koronavírus-fertőzött, de gyógyultnak minősített, ezért hétfőn munkába állt dolgozó lett újra rosszul.

A két munkatárs kiesésével az intézmény létszáma újra olyan alacsony lett, hogy csak három csoportban tudják ellátni a gyermekeket. Emiatt az óvodaépület felső szintjén lévő három csoportot továbbra sem lehet megnyitni.


Az intézményben október közepén jelent meg a koronavírus, a hónap végére már 15 munkatárs tesztje lett pozitív.

Az épületet a honvédség fertőtlenítette, majd a munkatársak valamennyi játékot és eszközt külön is fertőtlenítettek. Egy hete az épület alsó szintjén három csoporttal indult újra az óvoda, ezekben a jövő héten az ügyeleti ellátást kérő 65 kisgyermeknek továbbra is biztosítani tudják az ellátását.


Három csoport és 11 dolgozó került karanténba


A Keleti Városrészi Óvoda Majorossy utcai Tagóvodájának egyik dolgozója csütörtökön kapta meg koronavírus tesztjének pozitív eredményét. A kontaktkutatás eredményeként az óvoda 11 munkatársa, valamint 3 gyermekcsoportból összesen 39 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

Az Oktatási Hivatal az óvodában 2020. november 21-ig​ rendkívüli szünetet rendelt el.

Képünk illusztráció.

 

 

MTI - Fotó: pixabay.com