Két gólyatáborban is megfertőződtek hallgatók - A PTE lefújta a további rendezvényeket

2020. augusztus 26. szerda 10:21

Két gólyatáborban is megfertőződtek hallgatók - A PTE lefújta a további rendezvényeket

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyatáborban 2 főnél, illetve az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborában 1 főnél a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére COVID-19 vírusfertőzés igazolódott. A megfertőződött hallgatók enyhe tünetekkel rendelkeznek és folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak, közölte szerdán az egyetem.

 

Amint arról beszámoltunk, koronavírussal fertőződött meg több hallgató is az egyetem sikondai gólyatáborában.

Az esettel kapcsolatban a PTE szerdán azt közölte, hogy "a tábor szervezői maradéktalanul betartották a fenntartói eljárásrendet, az ágazati ajánlásokat, és külön a táborra szabott házirendet is készítettek.

A rendezvény legtöbb programját szabadtéren tartották, a résztvevők létszáma nem haladta meg az előírtat. A szervezők figyeltek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, több helyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint ellenőrizték a résztvevők testhőmérsékletét is, a kötelező pretriázs kérdések feltétele mellett. Az egyetemi polgárok védelme érdekében a Pécsi Tudományegyetem az összes gólyatábor leállításáról intézkedett.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége, együttműködve a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, folyamatosan tartja a kapcsolatot a fertőzött személyekkel, valamint a tábor többi résztvevőjével is, és tájékoztatja az egyetem vezetését az érintett hallgatók állapotáról. Az egyetem campusait továbbra sem érinti a fertőzés."

Képünk illusztráció.

EQM