Két balesetet is részeg sofőr okozott Baranyában

2020. november 11. szerda 14:53

Két balesetet is részeg sofőr okozott Baranyában

Baranya megyében az elmúlt héten összesen 11-en sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Összesen 38 közlekedési baleset történt, amelyből kilenc személyi sérüléssel járó, míg 29 anyagi káros volt. 

 

 

A személyi sérüléses balesetek három esetben súlyos, hat esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezek során összesen 11-en sérültek meg, ittasság gyanúja két balesetnél merült fel.

A legfőbb baleseti okok között az első helyen az elsőbbség meg nem adása és a sebesség nem megfelelő alkalmazása szerepelt, de történt baleset, szabálytalan kanyarodás és szabálytalan előzés miatt is.

A hőmérséklet csökkenésével, a vizes, sáros, falevelekkel teli, nyálkás úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor.

Figyelni kell arra is, hogy az adott úton a KRESZ által engedélyezett legnagyobb sebesség megfelelő-e, vagy esetleg csak attól kisebb tempó az, amellyel biztonságosan lehet haladni.

A gyalogosok, kerékpárosok észlelése esős, ködös időben még nehezebb, ezért kiemelt figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy saját testi épségük, biztonságuk érdekében láthatóak legyenek. E célt szolgálják a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, illetve a kerékpáron.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a gépjárművezetőket pedig arra kéri, hogy lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, kerékpárosokra, főként a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén

Forrás: BMRFK