Itt vannak az új főpásztori rendelkezések

2021. május 10. hétfő 15:46

Itt vannak az új főpásztori rendelkezések

A Pécsi Egyházmegyében - a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia folyó hó 7-én, 894/2021. számon közzétett irányelvein túlmenően - az itt élő hívekért érzett felelősségétől vezérelve, a járványügyi enyhítéseket figyelembe véve, korábbi intézkedéseit módosítva, a mai nappal Felföldi László pécsi megyéspüspök a következőket rendeli el: 

 

 

 

1. Templomainkban továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni a nyilvános liturgia és szentség-kiszolgáltatás alkalmával, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására.

2. A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést és az általános feloldozás megadásának lehetőségére vonatkozó engedélyt visszavonom.

Az általános morális elvek továbbra is érvényesek, így aki számára élethelyzete miatt (például betegség, karantén) lehetetlen a szentmisén való részvétel, az a vasárnapot megfelelő módon szentelje meg.

Buzdítok minden szülőt, hogy a jövőben is tartsák meg lehetőségeikhez mérten a családi imaórát szentírási részekkel, elmélkedéssel, közös imádsággal és közös beszélgetéssel egybekötve.

3. A csoportos zarándoklatok, imatalálkozók, körmenetek, lelkigyakorlatok, közösségi összejövetelek tilalmára vonatkozó rendelkezést visszavonom. A fenti események fokozott odafigyeléssel és az aktuális járványügyi előírások maradéktalan betartásával végezhetők.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye