Ismét több mint négyezer új fertőzöttet azonosítottak

2020. november 18. szerda 09:23

Ismét több mint négyezer új fertőzöttet azonosítottak

4 290 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 156 949 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Baranyában 86 új fertőzöttet azonosítottak.  

 

Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3 380 főre emelkedett, 34 846-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 118 723 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

7 499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

Baranyában 86 új fertőzöttet azonosítottak, így a számuk a járvány kezdete óta 4132.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és részt vesznek a szigorítások- és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában. Emellett a katonák 93 kórházban megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét.

MTI