Ismét kisgyerekek sokaságát lepné meg karácsonykor a Platin Zenekar

2022. december 06. kedd 14:33

Ismét kisgyerekek sokaságát lepné meg karácsonykor a Platin Zenekar

A szajki, mohácsi és környékbeli tagokból álló Platin Zenekar tavaly csaknem félmillió forint értékű ajándékcsomagokkal lepett meg negyvennyolc rászoruló gyermeket Mohács közelében található falvakban. A sikeres adománygyűjtésből hagyományt szeretnének teremteni, így idén is tisztelettel és köszönettel várják a felajánlásokat. 

 

 

Tutti Péter, a Platin Német Nemzetiségi Egyesület elnöke, valamint az egyesület keretein belül működő Platin Zenekar vezetője tavaly egy hirtelen jött ötlete folytán gyerekek sokaságát tette boldoggá az ünnepi időszakban. Ugyan azt megelőzően is minden évben szokott adományozni karácsony tájékán, általában élelmiszert, mert nem biztos abban, hogy egy adott pénzösszeg esetén az valóban oda is ér, ahova azt ő küldeni szeretné, de 2021-ben magasabbra tette a lécet.

 

- Minden évben szoktunk egy-egy képet vagy videót közzétenni karácsonykor a zenekar közösségi felületein, de most szerettünk volna a sablonosság helyett valami hasznosat tenni. Ekkor jött az ötletem, hogy a zenekar ismertségét felhasználva kezdeményezhetnénk egy adománygyűjtést környékbeli, rászoruló gyermekek számára. Mindenképpen olyan gyerekeket szerettük volna meglepni a befolyt összegből vásárolt ajándékokkal, akik olyan településeken élnek, ahova évek óta zenélni járunk. Többek között ezzel is szerettük volna meghálálni bizalmukat, és azt, hogy visszatérő fellépői lehetünk ezen települések rendezvényeinek - nyilatkozta tavaly lapunknak Tutti Péter.

 

A kezdeményezés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy összesen 438.500 forint gyűlt össze.



Mindezeket követően az egyesület elnöke felvette a kapcsolatot a helyi polgármesterekkel és a német kisebbségi önkormányzatok vezetőivel, akik segítették kiválasztani azokat a gyerekeket, akik számukra „érdemesek" a meglepetésre.

Így aztán végül 26 helyszínen, összesen 48 gyermeknek okoztak örömet a zenészek még szenteste előtt. Kora délután indultak útnak, s házról-házra járva, egy kis karácsonyi zenét játszva a családokkal közösen hangolódtak az ünnepre. Szajkra, Nagynyárádra, Palotabozsokra és Somberekre is ellátogattak, ahol a zenekar tagjai személyesen adták át az ajándékokat a gyerekeknek.

 

Idén is hasonló meglepetésre készülnek.


Az adománygyűjtés már elindult, advent utolsó vasárnapjáig, azaz december 18-ig tart.

Aki úgy gondolja, szívesen támogatná a rászoruló gyermekeket, szebbé téve ezzel a karácsonyukat, az alábbi számlaszámra történő utalással megteheti:

Takarékbank Zrt. 50100019-12006223-00000000
Platin Német Nemzetiségi Egyesület

Közlemény: adomány

Képünk archív felvétel.

 

 

 

M. B. (Fotó: Platin Zenekar)