Homorúdon is fogtak el migránsokat a határvédők

2023. január 30. hétfő 08:19

Homorúdon is fogtak el migránsokat a határvédők

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 127 határsértőt tartóztattak fel és 75 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 2 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Homorúd és Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 117 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben összesen 75 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3, tiltott határátlépés miatt 9 személy ellen, közokirat-hamisítás miatt egy esetben indult büntetőeljárás.

Képünk illusztráció.

Forrás: police.hu