Jön az ezer meg ezer mécses éjszakája, már várják a csónakosok jelentkezését

2023. április 26. szerda 10:05

Jön az ezer meg ezer mécses éjszakája, már várják a csónakosok jelentkezését

Néhány hét múlva, május 20-án tartják a város egyik legnagyobb szabású programsorozatát, az érdeklődők ezreit vonzó Nepomuki-ünnepséget. A hagyományos elemek, mint például a jánoskázás vagy a tűzijáték, természetesen idén is részei a rendezvénynek, sőt, több éves szünet után a céhzászlós felvonulást is megtartják.


Javában készülnek a busójárás után a legnagyobb szabású mohácsi rendezvény, az idén május 20-án esedékes Nepomuki-ünnepség megtartására a szervezők.

Az eseményen természetesen a hagyományos elemek, a helyi együttesek, sport- és művészeti csoportok, alkotó közösségek fellépése, koncertje, bemutatkozása sem marad el, s ugyanez igaz a jánoskázásra, s az esti, látványos tűzijátékra, s az azt követő utcabálra is.

Idén több éves kihagyás után ismét megtartják a céhzászlós felvonulást is.

Utóbbihoz várják azon cégek, szervezetek, egyesületek jelentkezését, amelyek zászlajukkal szívesen részt vennének e programon.

Jelentkezni május 12-én 20.00 óráig lehet személyesen a Mohácsi Kossuth Teátrumban  vagy az [email protected] e-mail-címen.

Ugyanitt és ugyaneddig várják azoknak a csónaktulajdonosoknak a jelentkezését is, akik a jánoskázásban vállalják a főszerepet. Számukra a mécsesek és fáklyák kiosztása május 15-16- 17-én (hétfő, kedd, szerda) 12.00-20.00 óra között lesz a Mohácsi Kossuth
Teátrumban.


 

Képünk archív felvétel.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)