Helyreállt a rend: ismét dr. Kovács Mirella Mohács jegyzője, már meg is kezdte a munkát

2020. november 06. péntek 16:17

Helyreállt a rend: ismét dr. Kovács Mirella Mohács jegyzője, már meg is kezdte a munkát

Miután a Pécsi Törvényszék megállapította jegyzői jogviszonya - Csorbai Ferenc, Mohács volt MSZP-s polgármestere által kezdeményezett - megszüntetésének jogellenességét, dr. Kovács Mirella ismét Mohács jegyzője. 

 

A hírről Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere számolt be. 

Azt írta, "mint köztudott, Csorbai Ferenc volt polgármester július 31-én, minden előzmény nélkül, méltatlanságra hivatkozva, azonnali hatállyal szüntette meg Mohács jegyzőjének a Mohácsi Polgármesteri Hivatalnál 2000. szeptember 1. napja óta fennálló közszolgálati jogviszonyát.

Az ügy nagy port kavart nem csak városunkban, hanem országosan.

Rengeteg valótlanság jelent meg a menesztésével kapcsolatban, például több helyütt lehetett arról olvasni, hogy dr. Kovács Mirella ellen több büntetőeljárás van folyamatban. Az igazság az, hogy a mai napig nem folyik ellene nyomozás vagy büntetőeljárás.

 

Pávkovics Gábor közölte azt is, hogy a Pécsi Törvényszéken október 30-án tartott tárgyalás alkalmával a bíróság megállapította a jegyzői jogviszony Csorbai Ferenc által történt megszüntetésének jogellenességét, illetve bizonyítottnak látta annak a joggal való visszaélés tilalmába ütközését.

Annak érdekében, hogy a jegyzői jogviszony - és ezzel együtt a Mohácsi Polgármesteri Hivatal működésének rendje - haladéktalanul helyreálljon (azaz indokolatlan és észszerűtlen időhúzás nélkül), a munkáltató (azaz a Mohácsi Polgármesteri Hivatal) és jegyző asszony között egyezség megkötésére került sor, amelyet a Törvényszék a tárgyalás alkalmával jogerős döntésével jóváhagyott.

Örömmel jelenthetem be, hogy dr. Kovács Mirella a héten már megkezdte a munkát és a tőle megszokott precizitással és lelkiismeretességgel vette kézbe városunk ügyeit.

Munkájához türelmet, kitartást, bölcsességet és jó egészséget kívánok", írta Pávkovics Gábor.

M. B.