Füstben alvó nőt mentettek ki a pécsi rendőrök

2021. június 08. kedd 08:56

Füstben alvó nőt mentettek ki a pécsi rendőrök

Egy pécsi járőrpár először füstből mentett ki egy alvó nőt, nem sokkal később pedig egy eltűnt nőt is megtaláltak. 

 

 

 

A rendőrségre hétfőn 16 óra 18 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Polgárszőlő utcában egy lakásból füst terjeng.

A rendőrök a helyszínre érve bekopogtak a lakás ajtaján, de nem válaszolt senki, így még a tűzoltók megérkezése előtt befeszítették az ajtót, és azonnal látták, hogy a konyhában lévő tűzhelyen egy serpenyőben ég az olaj.

Azonnal levették az edényt a tűzről, és a mosogatóba rakták, így lángra kapni már semmi nem tudott. Elkezdték átvizsgálni a lakást, és az egyik szobából pont akkor lépett ki az ott lakó nő. Azt mondta, nem hallotta a kopogást, mert aludt, az olajat pedig valószínűleg ottfelejtette a tűzhelyen.

Kivitték a füstös lakásból, és azonnal mentőt hívtak hozzá. Mint kiderült, nem sérült meg, így alapos szellőztetés után visszatérhetett a lakásába.

A járőrpár éppen hogy csak vett egy nagy levegőt, és már mentek is tovább, mert 16 óra 43 perckor arról érkezett bejelentés, hogy péntek óta nem találnak egy kővágószőlősi nőt, így ők is azonnal a keresésére indultak.

A két körzeti megbízott a lakóépület mögött ötven -méterre, egy bokor alatt találta meg a nőt. Az asszony térben és időben dezorientált volt, ezért a rendőrök orvosi segítséget kértek neki.

A kiérkező mentők a nőt kórházba szállították.

 

Forrás: BMRFK