Dunai Mosás, Aratónap lesz, a Dunamenti Halfesztivál viszont sajnos idén is elmarad

2021. június 26. szombat 11:42

Dunai Mosás, Aratónap lesz, a Dunamenti Halfesztivál viszont sajnos idén is elmarad

Jövő szombaton kerül sor a Mohácsi Sokacok Olvasóköre  hagyományos gasztrokulturális rendezvényére, a Dunai Mosást, egy hétre rá az Aratónapot is megtartják. A sokak által nagyon várt Dunamenti Halfesztivál viszont sajnos idén is elmarad.

 

 

Ahogy végre enyhül járvány, s ennek köszönhetően az óvintézkedések szigora is, végre ismét ellátogathatunk a hagyományos városi rendezvények jó részére, amelyekre nemcsak Mohácsról, hanem közel s távolról is nagyon sokan készülnek, illetve készülnének.

Sajnos a Nepomuki-ünnepséget hagyományos formájában nem tudták megtartani, s már korábban eldőlt az is, hogy idén halfesztivál sem lesz.

 

A Mohácsi Német Önkormányzat által életre hívott eseményen évről-évre egyre többen vettek részt rajta főzőként, vendégként, az éjszakába nyúló mulatságtól hangos volt a város.

Tavaly ez a program is a járvány áldozatává vált, s idén sem lesz másképp.

A szervezők közlése szerint hosszas töprengés után döntöttek úgy, hogy a számtalan bizonytalansági tényező következtében nem rendezik meg a fesztivált.

Felmerült, hogy egy későbbi időpontban tartják meg, ám ezt is elvetették, mert a nyár további hétvégéin a városban és a környékén a remények szerint lesz valamilyen egyéb, sok látogatót vonzó esemény, s nem szeretnék, hogy ütközzenek a programok, valamint a már megszokott színvonalat sem tudták volna garantálni. 

Így mást nem tehetnek, minthogy készülnek 2022-re, amikor is  számos újdonsággal és még nevesebb fellépőkkel szeretnék színesíteni a forgatagot.

 

Jövő szombaton lesz viszont Dunai Mosás.


A program délután három órakor tűzgyújtással indul, majd a menet tánccal, zenével elindul a Sokac-kör épületétől a Sokac-révhez.

Ott következik maga a mosás, aztán a hivatalos megnyitó, amit kulturális programok követnek.


A bál este nyolckor kezdődik, zenél a Glasovi zenekar, a részvétel ingyenes, de a
rendezvénysátorba lépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

Az eseményre a szervezők várják asztaltársaságok jelentkezését a
cserépedényes töltöttkáposzta-főzésre, valamint a szabad tűzön főtt ételek
fesztiváljára.
Érdeklődni a Sokac-körben és a 20/262-0992-es telefonszámon lehet.

Egy héttel később, július 10-én pedig a Mohácsi Polgárok Olvasóköre tartja a hagyományos Aratónapot, amire szintén várják az érdeklődőket.

M. B.