Beindult az élet a mohácsi vásártéren is - Majdnem minden a régi a hosszú kihagyás után

2021. május 16. vasárnap 08:31

Beindult az élet a mohácsi vásártéren is - Majdnem minden a régi a hosszú kihagyás után

Minden hónap harmadik szombatján tartják Mohácson az állat- és kirakodó vásárt, a vírushelyzet miatt azonban egy jó ideig erről a programról, vásárlási lehetőségről is le kellett mondaniuk a városban és a környékén élőknek. A járvány enyhülésének köszönhetően tavasszal most szombaton már második alkalommal várhatták a vásárlókat az árusok. Mi is szétnéztünk. 

 

 

A lehangoló előrejelzések dacára derűs napra ébredtek szombaton a mohácsiak, ennek is betudhatóan nem maradt üresen a vásártér.

Ugyan a korábban megszokottnál kisebb volt a felhozatal, az árusok számára fenntartott területnek nagyjából a fele üresen maradt, de a vásárban kapható portékák kedvelőinek ezen a napon sem kellett üres kézzel távozniuk.

Bőséges volt a kínálat például különféle ruházati termékekből, többek között lehetett találni női, férfi és gyermeköltözeteket, többek között felsőket, nadrágokat, fehérneműket, cipőket.

Árusonként némileg eltértek az árak az azonos termékeknél, de nagyjából 2500 forint körüli áron adták a női táskákat, papucsok már 2000 forinttól kaphatóak voltak. Férfi alsóneműk 800, övek pedig 1000-1500 Ft-ért voltak megvásárolhatók, a nadrágok ára 3000-3500 forint körül mozogtak.

Megtalálhatók voltak a vásárban különböző edények, szerszámok, vadászati és horgászati eszközök, munkaruhák, munkavédelmi felszerelések is, csakúgy, mint ágyneműk, függönyök, szőnyegek, ló- és lovas felszerelések, fabútorok, dekorációk.

A látogatóknak éhen-szomjan sem kellett maradniuk, hiszen kisebb büfék és étkezdék szolgálták ki őket. Sült kolbász, hekk, pecsenye, hamburger, wimpi, pogácsa, különböző ízesítésű rétesek, no és persze az italok jelentették a csábító kínálatot.

Jól érzékelhető volt szombaton, hogy vírus és az általa okozott kisebb kihagyás sem szegte az emberek kedvét a vásározástól, s bár persze kivételek itt is voltak, a többség a járványügyi előírásoknak megfelelően maszkot viselt, és igyekezett távolságot is tartani.

A következő vásár június 19-én lesz esedékes, akkor minden bizonnyal még színesebb lesz a forgatag, s még többen is keresik fel majd azt.

Márkus Hanna