Baleset lett a figyelmetlen kanyarodás vége Bóly közelében

2021. május 16. vasárnap 09:31

Baleset lett a figyelmetlen kanyarodás vége Bóly közelében

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki kanyarodás előtt nem győződött meg arról, hogy a kikerülését már egy autó megkezdte, ezért összeütköztek - olvasható a police.hu oldalon.


Közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoztak a mohácsi rendőrök egy szegedi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a 36 éves férfi február 10-én 12 óra 15 perckor az 5701-es számú úton Bóly irányából közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival.

Haladása során a férfi a járművel az úttest szélére húzódva megállt, majd meg akart fordulni. A manőver közben azonban nem biztosított elsőbbséget a vele azonos irányban haladó, a tehergépkocsi kikerülését már megkezdő személygépkocsi részére, és kifordult a jármű elé.

Az autó vezetője az ütközés elkerülése érdekében fékezett, de ennek ellenére a járműve elejével nekiütközött a teherautónak. Az ütközés következtében a személygépkocsi az út melletti partoldalra sodródott, a kamion pedig az úttesten állt meg. A baleset során az autó vezetője nyolc napon túl, míg a teherautó sofőrje nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A tehergépkocsi vezetőjét a rendőrök kihallgatták gyanúsítottként, a férfi a baleset okozásáért a felelősségét elismerte.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

EQM - police.hu