Országos turnéra indul a történelmi rockmusical

2017. augusztus 13. vasárnap 14:30

Országos turnéra indul a történelmi rockmusical

Országos turnén adja elő az Itt élned, halnod kell című történelmi rockmusicalt az Esztrád Színház augusztus 19. és október 14. között hat helyszínen.

A Koltay Gábor rendezte darabot augusztus 19-én a Vésztő-Mágor Törénelmi Emlékhelyen, augusztus 26-án Mohácson, szeptember 2-án Szigligeten, szeptember 16-án Délegyházán, szeptember 23-án Komáromban, október 14-én pedig Szegeden láthatja a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

A darab a honfoglalástól a rendszerváltozásig állít emléket a magyar történelem jeles eseményeinek, köztük Szent István király uralkodásának, a tatárjárásnak, Mátyás uralkodásának, a 150 éves török hódoltságnak, a Rákóczi- és az 1848-as szabadságharcnak, valamint a trianoni békeszerződésnek és az 1956-os forradalomnak.

A zenemű rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumokat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelem kiemelkedő korszakait, fontos eseményeit.

A főszereplő Vikidál Gyula mellett mások mellett Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Palcsó Tamás, Sipos Imre, Szentgyörgyváry Laura, Varga Miklós és gyermekei, Varga Vivien és Varga Szabolcs lép színpadra. Közreműködnek a komáromi Magyarock Dalszínház művészei, a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai, artisták és lovasok. A történelmi játékot tavaly nyáron mutatták be a budapesti Hősök terén.

Képünk illusztráció. 

MTI - Fotó: MTI-fotó